СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
60 квадрата пещера се превръща в арт място
 Facebook

60 квадрата пещера се превръща в арт място27.12.2019 / 10:00 - Citybuild.bg

Изкуствени светлини и текстурирани стени са в основата на проекта на архитектурното студио Offhand Practice.

 

Single Person gallery се намира на оживена главна улица в района на Ксухуи в Шанхай.

 

 

 

Концепцията сравнително малкото пространство да заприлича на пещера се ражда, когато архитектите от студиото за пръв път посещават обекта. Тогава той представлява дълго и тясно помещение, разделено в четири малки стаи, всяка от които се намира на различно ниво. Единствените източници на естествена светлина в този момент са от предната страна и изхода към двора.

 

 

Задачата на студиото е да превърне пространството от 60 квадратни метра в галерия, в която да бъдат излагани винтидж дизайнерски предмети на изкуството.

„Когато видяхме за пръв път пространството, се почувствахме като в пещера. Оттам дойде и самата идея да направим пещера, насред големия град, в която обаче, хората да се чувстват уютно и комфортно."

От улицата дълбоко поставена арка, която изглежда сякаш е издълбана във фасадата на сградата, води посетителите в пространството. Текстурата на фасадата изглежда подобна на лепенка, но всъщност е изградена с малки камъчета.

 

 

 

Вътре е запазено неравното ниво на подовете, които усилват усещането за влизане и излизане от пещера. За да се подчертаят различните нива, повърхностите на всяко пространство са завършени в фино редуващи се земни нюанси и текстури. Липсата на естествена светлина е умело компенсирана с ясна гледка от предната страна на галерията.

 

 

 

 
още от Новини

още от АРТ