СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Лятна строителна академия започна в Габрово
 Facebook

Лятна строителна академия започна в Габрово21.06.2019 / 13:00 - CityBuild.bg

До 23 юни LEADERS SUMMER ACADEMY ще събере 64 ученика от най-престижните гимназии от 15 града.

 

Габровецът Христо Христов, заедно със свои колеги от УАСГ, организира първата по рода си лятна академия за ученици от 11-ти и 12-ти клас, с насоченост към строителството и архитектурата. Младите хора в LEADERS SUMMER ACADEMY ще имат възможност да се срещнат с доказани професионалисти, които ще споделят опита си. Освен лекциите, ще има и множество практически и творчески задачи, работилници и активности в неформална среда. Участниците ще разменят контакти с евентуални свои бъдещи работодатели от водещи фирми в страната, ще се запознаят с компаниите, ще получат възможност за стаж и най-важното - ще разберат повече за професиите, към които са се насочили от реалната работна среда.

 

 

В LEADERS SUMMER ACADEMY ще вземат участие едни от водещите компании в строителната индустрия. Сред специалните гости ще са Таня Христова, кмет на Габрово, Лазар Радков, един от най-популярните експерти по фитнес и хранене у нас, и един от създателите на сдружение „Българска история" Иван Кънчев.

 

Идеята на инициативата е да „запали" интереса на младите към строителния сектор. В момента се наблюдава ограничено търсене на работа в строителството, а има нужда от добри кадри. Академията цели да обърне внимание на този проблем и да напомни на младите, че всъщност в строителния сектор могат да придобият достойна професия, която няма да изчезне никога.

 

Събитието се организира от „ХОБЕЛИКС" - стартъп компания, която работи в посока възстановяване на връзката между образованието и бизнеса и привличането на младите хора в България към строителния сектор. „ХОБЕЛИКС" е създател и на форума „Лидерите, които строят", както и на обучителния формат „Академия лидерите".

 

 
още от Новини

още от Баш майстор