СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Магазин с динамична фасада
 Facebook

Магазин с динамична фасада18.01.2018 / 15:29 - CityBuild.bg

Тя дава различен поглед към всеки рафт в зависимост от ъгъла, под който гледате.

 

Витрината на магазина до кафенето в новата City Tower в София привлича погледите в наситена с обекти градска среда, без допълнително да допринася за визуалното замърсяване с рекламни табели и неонови надписи. Хората, работещи в сградата, и чакащите на спирката на трамвая по ул. „Алабин", имат непосредствен достъп до магазина. За да бъде привлечено обаче вниманието на хората в превозни средства в движение, дизайнерите от студио SOVA им предлагат интересна комуникация - чрез илюзия за активно променяща се фасада.

 

Магазин с динамична витрина

 

Магазин с динамична витрина

 

СОВА използва параметричен дизайн за фасадните стелажи. При специалната изработка няма повтаряемост и всички елементи са сглобени по конкретна спецификация.

 

Магазин с динамична витрина

 

Всеки ред е разделен с прегради под различен ъгъл. Тези ъгли са в параметрична зависимост един от друг, така че да гарантират различна пропускливост на погледа от всяка посока. Бързото преминаване създава визуалния ефект на движеща се фасада и гарантира запомнящият се търговски вид.

Магазин с динамична витрина

 

Считаме обекта за успешен пример за естетическо овладяване на комерсиалния импулс на търговските марки да бъдат максимално добре виждани и забелязвани в една градска среда", казват от студиото. Те отбелязват, че проектирането чрез параметричен дизайн се прилага както за големи по мащаб обекти, така и за продуктов дизайн, и се използва от много архитектурни бюра, като например Zaha Hadid и BIG.

 

Магазин с динамична витрина

 

Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от Любопитно