СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Маркират опасни, сухи и гнили дървета в Зона 2 от Борисовата градина
 Facebook

Маркират опасни, сухи и гнили дървета в Зона 2 от Борисовата градина04.09.2018 / 18:00 - CityBuild.bg

Тя се намира между бул. „Драган Цанков", бул. „П. Яворов", бул. „Цариградско шосе" и ул. „Незабравка".

 

След завършилото през пролетта на 2018 г. почистване на пилотен участък (Зона 1*) на Борисова градина от опасни, сухи и гнили дървета покрай основните алеи, Столична община, чрез Дирекция „Зелена система" и със съдействието на експертите от Лесотехнически универистет - София започва подготовка за извършване на дейности по почистване на Зона 2.

 

 

Дейностите по почистване на Зона 2 ще бъдат извършвани на два етапа. В първия етап предстои маркиране на опасни, сухи и гнили дървета в лесопарковата част, съгласно становище на Постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори от 25.07.2017г. Маркирането ще бъде извършено от специалисти към катедра „Лесовъдство" на Лесотехнически университет.

 

 

Маркираните на втори етап дървета ще бъдат премахнати от Общинско предприятие „Управление на общински земи и гори". Отпадъците ще бъдат извозени на Инсталацията за зелени отпадъци „Хан Богров".

 

*Пилотна Зона 1 е зоната от лесопарковата част на парк „Княз-Борисова градина", която е разположена между бул. „Цариградско шосе", бул. „П.Ю.Яворов", бул. „Драган Цанков" и централната алея покрай обсерваторията на СУ „Св. Климент Охридски" в парка.

 

 
още от Новини

още от София