СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
"Метрополитен" обяви обществена поръчка за следващия участък
 Facebook

"Метрополитен" обяви обществена поръчка за следващия участък15.01.2021 / 12:29 - CityBuild.bg

Поръчката е за изпълнение на нови близо 6 км подземна железница и 6 метростанции от парк "Военна академия" до бул. "Цариградско шосе".

 

 

Столичното общинско дружество "Метрополитен" обяви обществена поръчка за проектирането и строителството на следващия участък от метрото. Той ще представлява отклонение на най-новия трети диаметър при Военна академия по посока зала "Арена Армеец" и Окръжна болница и по него ще има 6 нови станции. Общата дължина на участъка е 5 666 м, а прогнозната цена за изграждането на новото трасе е 530 млн. лв. Максималната заложена дълбочина на станциите е 20 м, а на тунелите - 25 м. Най-голямото предвидено разстояние между станциите ще е 1,45 км.

 

До 14 април се приемат офертите на компаниите, които искат да строят новото трасе. Плановете са то да е готово през 2024 г. Финансирането на разширението ще дойде по националния План за възстановяване и устойчивост. Това са евросредства за излизане от коронакризата на стойност 12 млрд. лева, които България трябва да защити пред ЕК тази пролет.

 

Вижте повече тук.

 

 
още от Новини

още от София