СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Студентска информация

Семинари и дискусии

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Международен фестивал за съвременна фасадна стенопис се провежда в Ахтопол
 Facebook

Международен фестивал за съвременна фасадна стенопис се провежда в Ахтопол



15.06.2017 / 11:33 - citybuild.bg

До 18 юни художници от четири държави ще изрисуват 30 стени на частни сгради.

 

На 12 юни стартира най-мащабният международен фестивал за градско изкуство в България - We All Write, който ще превърне Ахтопол в галерия на открито. 1 тон фасадна боя и 800 спрея в палитрата от над 100 цвята ще изпъстрят града с най-невероятни творчески идеи. Целта на организаторите от сдружението „140 ИДЕИ” е да превърнат Ахтопол в дестинация за арт туризъм на Българското Черноморие.

 

 

Във фестивала участват световно известни художници като Алфонсо Алварез – AL, Маноло Меса, Corte, Tretze, Milu Correch, Faunagrafic, Rocket01, 140 Ideas, Arsek & Erase и много други. Пълният списък с артисти може да бъде разгледан на фейсбук страницата на събитието.

 

 

В понеделник започна изрисуването на 10 от най-големите фасади от гостите от чужбина, а днес ще се присъединят и останалите художници. През уикенда събитието ще бъде съпътствано от аудио-визуални представления и музикални участия. Със спускането на нощта на 16 юни /петък/ организаторите ще представят интерактивни 3D мапинг пърформанси на артисти от известни български студия за дигитални ефекти като Bottleship VFX и Elektrik.me. Вечерната програма в събота, 17 юни, ще бъде белязана от музиката на водещи хип хоп изпълнители от България – Tha Crew (F-act и vWhy), So Called Crew (Жлъч, Гена и Trasher), УМА и ДУМА.

 

В парка до автогарата в Ахтопол посетителите ще могат да се осведомят за различните активности в рамките на фестивалната програма и за местоположението на фасадите, върху които художниците ще рисуват. Специални маркировка в града ще води публиката из различните локации на фестивала.

 

 
още от Новини

още от АРТ