СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Международният форум Share Sofia събира архитекти за трети път
 Facebook

Международният форум Share Sofia събира архитекти за трети път29.05.2019 / 17:20 - CityBuild.bg

На него ще присъстват над 350 участници от България, САЩ, Турция, Дания, Полша, Словения, Холандия, Гърция, Черна гора и Сърбия.

 

Третото издание на SHARE Sofia, което ще се проведе в Конгресния център на НДК, включва разнообразие от презентации на международни лектори и конференции с архитекти от целия свят.

 

 

С всеки следващ SHARE форум нашата цел е да създаваме комуникация между хората посредством архитектурата, да споделяме концепции и инициативи в Централна и Източна Европа, което да накара хората да почувстват архитектурата по-близо до себе си. Ние сме изградили общност, която цени местната архитектура и популяризира нейните представители, внася раздвижване в средата чрез международно известни архитекти и предизвиква нови идеи чрез открити дискусии", каза Флорин Миндиригю - основател и директор на SHARE.

 

Това издание на SHARE Sofia 2019 ще се състои в 3 основни раздела: Large Scale Projects, Facades+Architecture и Special Guest lecture. „Искаме да представим на архитектурната общност нова перспектива, затова сме поканили професионалисти от различни сфери на архитектурата. Очакваме също да чуем за състоянието на архитектурата в България от българските колеги, както и тяхната визия за бъдещето", каза още Миндиригю.

 

 

Архитектурният форум SHARE Sofia тази година ще представи два големи проекта, които предстои да се реализират в България - новите комплекси Sofia Square, представен от A&A Architects, и Kamenitza Park в Пловдив, представен от Stephen George International-България.

 

Тази година в SHARE Sofia ще има български носители на източноевропейската награда „Омния" за цялостен принос в съвременната архитектура. Това е архитектурното дуо Атанас и Лорета Панови, партньори в LP Group - България. Наградата е за техния принос в проекти с национална важност в архитектурата, както и значителен принос за реализирането на новия модерен почерк на архитектурата в България.

 

Част от официалните гости на събитието ще бъдат Сорен Якобсен - посланик на Дания в България, Петя Аврамова - министър на регионалното развитие и благоустройство, представител на Министерски съвет и Здравко Здравков - главен архитект на Столична Община.

 

 

Паралелно с архитектурната конференция ще се проведе и журирането на финалистите в конкурса на КАБ Български Архитектурни Награди 2019. Тази година конкуренцията е голяма и избраните от международен борд 15 финалисти ще се борят за голямата награда. Церемонията по връчването й ще се проведе след приключване на архитектурната конференция от 19:30 часа в зала 8 на НДК.

 

 

SHARE е професионално събитие за архитекти и инженери, организирано от  2008 година насам. Добре дефинираната концепция на всяко издание, както и разнообразната програма и високият интерес на аудиторията, спомогнаха конференциите на SHARE с времето да добият все по-голям обхват. Tази година SHARE конференциите се организират в България, Македония, Словения, Унгария, Сърбия, Чехия, Полша, Гърция и Румъния. За цялото време общността, създала се покрай събитията на SHARE, е достигнала повече от 40 000 души.

 

SHARE Sofia 2019 се организира от PRO Cultural event association и ABplus events в партньорство с Камарата на архитектите в България и с подкрепата на  официалните партньори: Şişecam Flat Glass, Zumbotel group и главният спонсор - Alumil.

 

Повече информация за SHARE Sofia 2019 можете да намерите на www.share-architects.com.

 

CityBuild.bg е медиен партньор на събитието.

 

 
още от Новини

още от София

още от АРТ