СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Министерският съвет отпусна 15 млн. лв. за нови детски градини в София
 Facebook

Министерският съвет отпусна 15 млн. лв. за нови детски градини в София04.06.2020 / 10:30 - CityBuild.bg

С парите ще започне изграждането на тези, за които кметовете на райони са провели процедурите за избор на изпълнител.

 

"В началото на годината поисках от правителството да финансира строителството на 9 нови детски градини в районите „Триадица“, „Витоша“, „Възраждане“, „Овча купел“, „Люлин“, „Изгрев“, „Красно село“, „Кремиковци“ и „Подуяне“. С тези 15 млн. лв. веднага можем да започнем тези, за които кметовете на райони са провели процедурите за избор на изпълнител. Надявам се да бъдат активни, за да можем в най-кратък срок да започне строителство с осигурените средства." Това каза вчера кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

Със средства от бюджета на общината тази години се изграждат още 12 нови детски градини – 10 от тях се строят в „Красно село“, „Лозенец“, „Искър“, „Люлин“, „Овча купел“, „Витоша“, „Нови Искър“, „Подуяне“, „Изгрев“ и „Илинден“, а за още 2 предстои да започне строителство. Те са в „Манастирски ливади-изток“ и „Студентски“.

 

За да може да продължи строителството, кметът на Столична община поиска и промени в две наредби, които ще позволят да се строи в останалите вече по-малки общински имоти, както и на партерни етажи на жилищни или офис сгради. Според анализите на общината с промените ще може да бъдат изградени пристройки в поне половината от дворовете на съществуващите детски градини.

 

През август ще бъдат обявени допълнително 1 500 места в детските градини и яслите, които са останали незаети от местата, определени за деца с хронични заболявания и специални образователни потребности.

 

 
още от Новини

още от София