СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Студентска информация

Семинари и дискусии

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Министерството на икономиката ще съдейства на WALLTOPIA
 Facebook

Министерството на икономиката ще съдейства на WALLTOPIA13.03.2017 / 17:13 - citybuild.bg

Очакват се бързи действия по решаване на проблемите както от „София Тех Парк“, така и от „Национална компания индустриални зони“. 

 

Министърът на икономиката Теодор Седларски и част от екипа му – заместник-министър Лъчезар Борисов и Снежана Георгиева - началник на кабинета, проведоха среща с изпълнителния директор на „Уолтопия“ Ивайло Пенчев, който в петък публикува във фейсбук профила си критично отворено писмо до София Тех Парк и Министерството на икономиката, в което ги обвинява в бездействие и създаване на пречки по отношение на реализирането на негови проекти. Поводът са изграждането на COLLIDER ACTIVITY CENTER на територията на техпарка и завод в новата индустриална зона край Божурище, стопанисван от „Национална компания индустриални зони“.

 

 

Снимка: CityBuild.bg

 

На срещата в МИ са били обсъдени всички проблеми, които среща инвеститорът в работата му с двете компании с държавно участие, както и проблеми, които забавят инвестиционните процеси и са провокирани от местни администрации, казват от министерството. Диалогът ще бъде възстановен, като координираща роля ще има и Министерството на икономиката. То щяло да съдейства и за срещи с частните компании, отговорни за част от довеждащата инфраструктура. Припомняме, че Пенчев се оплака и от проблеми с електрозахранването  и на двата си обекта, а фирмата има сертификат за инвестиция клас "А".   

 

Диалогът с инвеститора ще се базира на основата на добрите партньорски отношения и ще е в рамките на нормативните възможности, допълват от министерството.

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано