СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Министърът на икономиката подписа пет сертификата за инвестиции
 Facebook

Министърът на икономиката подписа пет сертификата за инвестиции02.04.2020 / 11:58 - CityBuild.bg

Те са за изграждане на база, на завод, на разширение на многопрофилна болница и на архивохранилище.

 

Министърът на икономиката Емил Караниколов подписа пет сертификата за инвестиции, проектите предвиждат вложения за 180,6 млн. лв. и разкриване на 2000 работни места. Четири от проектите са „България Ер Меинтенанс", „Леони България", „Райсволф България" и „Търговска лига - глобален аптечен център получават сертификат за инвестиция клас „А", а проектът на „Агроден" сертификат за инвестиция клас „Б".

 

Инвестиционният проект на „България Ер Меинтенанс" ЕАД е изграждане на база за поддръжка, обучение, логистика, складиране и съхраняване на товари, ремонт и поддържане на въздухоплавателни средства. Компанията планира инвестиция в размер на близо 135 млн. лв.

 

Международната компания в автомобилния сектор „Леони" предвижда завод за производство на електронни и електрически части, кабелни снопове и устройства за автомобили в град Плевен. Инвестицията възлиза на близо 33 млн. лв., планирано е наемането на 1500 души.

 

Третият проект, който е сертифициран за инвестиция клас „А" е на „Търговска лига - Глобален Аптечен Център" АД за изграждане на разширение на многопрофилна болница за активно лечение „Сърце и мозък" в Плевен. Проектът е на стойност над 10 млн. лв. и ще създаде 150 работни места.

 

Последният проект, издаден за инвестиция клас „А", е на „Райсволф България" АД. Инвестицията е в размер на над 2 млн. лв., а проектът е свързан с разширение на дейността на дружеството и изграждане на ново архивохранилище в Индустриална зона Божурище.

 

Източник: 24 часа

 

 
още от Новини

още от Страната