СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Модерен стадион на ЦСКА подкрепя министерството на спорта
 Facebook

Модерен стадион на ЦСКА подкрепя министерството на спорта12.06.2019 / 18:00 - CityBuild.bg

Намеренията са в границите сегашния да се изгради нов, без да се завзема допълнително от територията на Борисовата градина.

 

Министърът на спорта Красен Кралев посочи, че няма неразбирателства между него и кмета Фандъкова, защото говорят на един и същи език: "Не искаме нов стадион на "Армията" извън очертанията на настоящия. Говорим за стадион, който може да стане достатъчно голям, ако се махне лекоатлетическата писта и се изгради ново съоръжение на мястото на стария. Типът реконструкция обаче, която е предвидена в ПУП-а, няма да бъде достатъчна и не ни удовлетворява."

 

За Националния стадион "Васил Левски" и за Стадион "Българска армия" проектът за ПУП предвижда само модернизация на стадиона чрез частично покриване на трибуните с леки подвижни козирки. Не се допуска изграждане на нови и разширяване на съществуващите спортни игрища, внасяне на нови архитектурни обеми и съоръжения, както и промяна в параметрите на застрояване. Съществуващите стадиони трябва да бъдат възстановени и ремонтирани, но без да се разширява територията им, смята и кметът. От ЦСКА искат нов стадион, „без да падне нито едно дърво".

 

Снимка: CityBuild.bg

 

На въпрос относно достъпа на автомобили на терена на Националния стадион министър Кралев обясни, че има практика всички МПС-та, които са в специален режим - като линейки, полицейски и пожарни коли, да бъдат допускани до терена, минавайки през лекоатлетическата писта. По думите му, няма специална наредба, която да регламентира какъв тип превозни средства могат да се допускат. „Няма изрична забрана за влизане на частни автомобили, но не е редно", заяви той.

 

Красен Кралев посочи, че по време на мачове на националния отбор Национална спортна база дава под наем съоръжението на БФС за 48 часа, като целият обслужващ персонал на стадиона, включително охрана, стюарди и т.н., се контролира от БФС. Единствените институции, които отговарят за реда на стадиона в рамките на тези 48 часа, са стюардите на БФС и полицията. „До този момент не сме забелязали увреждания на пистата от влизането на автомобили. Ако се причинят някакви поражения, в договора има клауза, с която БФС се задължава да възстанови щетите", подчерта още спортният министър.

 

 

Работи се по възможността за изграждане на нов Национален стадион, каза още Красен Кралев. Окончателното решение ще бъде взето след финализирането на преговорите със Сърбия, Гърция и Румъния относно предстоящата обща кандидатура за голямо футболно първенство. „Първо трябва да бъде взето решението за формата - ще кандидатстваме за европейско или световно първенство. От това зависи капацитета на стадиона, който трябва да направим. „Имаме определени няколко терена от Столична община, но правителството трябва да вземе решение къде ще бъде националният стадион. Всички предложени терени са добри. Ще имаме по-голяма яснота през септември", посочи той.

 

 
още от Новини

още от София