СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
4 пътни надлеза са модернизирани по жп линията Септември-Пловдив
 Facebook

4 пътни надлеза са модернизирани по жп линията Септември-Пловдив17.05.2018 / 17:04 - CityBuild.bg

Те са в град Стамболийски и селата Ковачево, Триводици и Златитрап (гара Тодор Каблешков).

 

 

Държавно предприятие Национална компания „Железопътна инфраструктура" приключи модернизирането на 4 пътни надлеза по жп линията Септември-Пловдив. Церемонията по откриването се проведе пред новия пътен надлез в района на гара Стамболийски. Той е изграден на мястото на съществуващ прелез в зоната на гарата. Дължината на мостовия участък е 168 метра, а с подходите - 340 метра. Разположен е в прав участък и е проектиран съгласно БДС EN (Еврокодове). Изпълнител на обекта е „Щрабаг" ЕАД, а стойността му - 7 560 000 лв.

 

По проекта са изградени още 3 нови пътни съоръжения. Единият е пътният надлез в междугарието Септември-Пазарджик, на спирка Ковачево, изпълнен отново от „Щрабаг" ЕАД за 3 960 000 лв. Другият обект е пътният надлез в междугарието Огняново-Стамболийски в село Триводици, построен от „Гигастрой" ООД, София, за сумата от 4 200 000 лв. Третият пътен надлез се намира в района на гара Тодор Каблешков, село Златитрап. Негов изпълнител е „Порр Бау Гмбх", а стойността на строителството - 3 960 000 лв.

 

С изграждането на надлезите се елиминират рисковете от инциденти при пресичането на железопътната линия и автомобилния транспорт. Общата стойност на проекта е 19 998 000 лева, от които 16 998 300 лв. са безвъзмездна финансова помощ от Кохезионния фонд на ЕС, а 2 999 700 лв. са национално финансиране.

 

 

 

Проект „Модернизация на железопътния участък Септември - Пловдив: част от Трансевропейската железопътна мрежа - изграждане на четири броя железопътни надлези" се осъществява със съфинансиране от Кохезионния фонд, чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 - 2020 г.

 

 
още от Новини

още от Страната