СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Модернизират железопътния участък Костенец - Септември
 Facebook

Модернизират железопътния участък Костенец - Септември13.08.2019 / 18:00 - Citybuild.bg

Изпълнител на обекта е ДЗЗД Костенец - Септември 2018.

 

Официалното подписване на договора се състоя в сградата на ДП Национална компания „Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) в присъствието на инж. Златин Крумов - зам.-ген. директор ДП НКЖИ, инж. Галина Василева - директор на дирекция „Координация на програми и проекти" в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, инж. Пламен Митов - заместник ръководител на проекта и други.

 

Изпълнител на договора е ДЗЗД Костенец - Септември 2018, състоящо се от фирмите „Транс логистика" ЕООД, „Контратас Иглесиас" АД и „Аркада Къмпани" АД, а неговата стойност е 379 989 739,23 лева без ДДС.

 

Оценката на съответствие и строителен надзор по проекта ще се извърши от Обединение ИВЕР ДЗЗД, състоящо се от фирмите „Ив контрол Варна" ЕООД, „Етаконс" ООД и „РПА" ООД като стойността на сключения договор е 8 268 287, 30 лева без ДДС.

 

Железопътният участък Костенец - Септември е част от глобалния проект за „Модернизация на железопътната линия София - Пловдив", който е важен елемент от коридорите на Транс-европейската транспортна мрежа. Проектът е от стратегическо значение, не само за България, но и за по-добрата свързаност на всички държави от Югоизточна Европа. Чрез реализацията на този проект ще бъде завършено цялостното модернизиране на железопътната линия София - Пловдив и ще се разреши едно от основните затруднения пред Паневропейската железопътна мрежа в Югоизточна Европа, намираща се на пътя на най-кратката връзка между Западна и Централна Европа, Близкия Изток и Азия.

 

 
още от Новини

още от Страната