СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Наближава седмицата на ландшафтната архитектура
 Facebook

Наближава седмицата на ландшафтната архитектура28.03.2017 / 10:30 - citybuild.bg

Запознаваме ви с акценти от програмата.  

 

Landscape Architecture Week 2017 се организира от студенти по специалността със съдействието на Лесотехническия университет от 3 до 7 април. Целта е да се отбележи важната роля, която заема ландшафтната архитектура при проектирането и изграждането на нашите населени места, зони за труд, обитаване и отдих. 

 

Заповядайте на откриването в Лесотехнически университет. Началото е 10:00 във фоайето на IV етаж. Ще се запознаете с предстоящата програма и събития. Седмицата стартира и с интересна изложба на осъществени съвременни ландшафтни проекти от целия свят.

 

 

3 АПРИЛ

 

Лекция на арх. Борислав Игнатов

 

Председателят на Камарата на архитектите Борислав Игнатов ще разкаже за професионалното развитие на проектанта. Лекцията ще се проведе в централната сграда на ЛТУ, зала 4 от 11.00ч

 

 

Лекция на Viridis Landscape Architects 

 

В същия ден може да се запознаете с Viridis Landscape Architects - ланд. арх. Стоян Начев и ланд. арх. Даниела Стайкова. Те ще разкажат малко повече за себе си, за дейностите, с които се занимават, и с различните кампании, в които участват ежегодно.

 

Стоян и Даниела са възпитаници на Лесотехнически университет. Още по време на следването си участват в множество конкурси и състезания, печелят и наградата студенти на годината. Основават компанията си съвсем скоро, но вече работят с клиенти от цял свят. Повече подробности за техния професионален старт ще разберете от самите тях. Лекцията ще се проведе в централната сграда на ЛТУ, зала 4 от 13.00ч

Лекция за вертикалните градини

 

Ланд. арх Димитър Семерджиев и ланд. арх Ивайло Петров ще разкажат за опита си в производството, изграждането и поддържането на вертикалните градини. Димитър Семерджиев е уникален по рода си производител на модулни конструкции за вертикално озеленяване. Неговите системи са използвани в повече от 200 обекта, с износ в Германия, Англия, Франция, Румъния, Гърция, Литва. Лекцията ще се проведе в централната сграда на ЛТУ, зала 4 от 14:00

 

 

Представяне на студентски конкурсни проекти 

 

През изминалия месец март се проведе студентски конкурс на тема "Реконструкция на зелени площи в производствената база на Дънди Прешъс Металс Челопеч ЕАД", с помощта на Катедра "Ландшафтна архитектура" към Лесотехнически университет и организиран от компанията, чийто терен бе обект на разработка. На събитието ще разберете подробностите около конкурса, как премина подготовката, срещи с организаторите, посещение на място на терена и разбира се - проектите на спечелилите първите три места екипи от студенти. Събитието ще се проведе в Централната сграда на Лесотехнически университет, зала 4 от 15.00ч.  

 

 

4 АПРИЛ

 

Лекция на арх. Любо Георгиев за градския активизъм

 

Проектантът никога не е бил само изпълнител на поръчки. В повечето случаи добрият проектант е човек, който има критичен поглед към градската среда и разбира работата си като личен ангажимент за нейното подобряване. В България има вече немалко примери на групи хора, които влагат време, труд и ентусиазъм в следването на каузи. В тази презентация ще се говори за това защо е важно да действаме и до какво води това. Лектор е Любо Георгиев, архитект с международен опит и доскорошен директор на международния фестивал ONE ARCHITECTURE WEEK. Лекцията ще се проведе в централната сграда на ЛТУ, зала 4 от 13.00ч

 

 

Лекция за Vectorworks 

 

От Nemetschek Bulgaria ще ви запознаят отблизо с Vectorworks, ще ви разкажат за възможностите на програмата и някои интересни подробности. Лекцията ще се проведе в централната сграда на ЛТУ, зала 4, от 14.00ч.

 

 

5 АПРИЛ

 

Лекция на ланд. арх. Стоян Начев за смисъла от участието в конкурси 

 

Стоян Начев е възпитаник на Лесотехнически университет. Дипломира се през 2014г., като през цялото си следване участва активно в студентски конкурси, печели множество награди и призови места, които му дават огромен опит и възможност да се подготви за реалния проектантски живот. След завършване на своето висше образование, Стоян създава собствена проектантска фирма и учебен център за компютърна графика, като и до ден днешен продължава участията си в конкурси, води лекции и семинари и продължава своето развитие. Повече подробности ще разберете от самия него. Лекцията ще се проведе в централната сграда на ЛТУ, зала 4 от 13.00ч.  

 

 

Лекция на Не|Формално 

 

Не|Формално е екип от урбанисти, дизайнери, инженери и активисти, отдаден на изграждането на устойчиви градове чрез формиране на сплотени общности, насърчаване на екологично равновесие и стимулиране на гъвкави икономики. Placemaking-ът е всеобхватен и практически подход за подобряване на заобикалящата ни среда. Той мотивира хората колективно да (пре)осмислят и (пре)създават публични пространства, които да бъдат центъра на всяка една общност. Placemaking-ът улеснява използването на креативни намеси в пространството, като обръща специално внимание на физическите, културни и социални дадености на територията и стимулира нейното развитие на база наличните потенциали. Лекцията ще се проведе в централната сграда на ЛТУ, зала 4 от 11.00ч

 

 

Лекция на Semmelrock Stein and Design 

 

Какво споделиха от Semmelrock Stein and Design: "Като дизайнер на външни пространства се ръководим от страстта си към бетонните настилки. Мотото ни ''Passion for paving" ("Страст към настилките’’) ясно изразява нашите идеи пред всички служители и партньори. То е движещата сила, която ни ръководи към нашата креативност и знания, за да осигурим на нашите клиенти вдъхновение за повече и по-разнообразни решения, с продуктите на Semmelrock". Лекцията ще се проведе в централната сграда на ЛТУ, зала 4 от 14.00ч.

 

 

6 АПРИЛ

 

Лекция на Walltopia - спортът и развлечението в паркова среда 

 

Walltopia e българска компанията, световен лидер в производството на изкуствени стени на катерене. С повече от 1500 завършени проекта в над 50 държави на 6 континента, Walltopia дава своя принос за популяризиране на спорта повече от 19 години с постоянни иновации и технологични подобрения в сферата. От 2012 година фирмата разширява своята дейност и към развлекателната индуструя, като започва да произвежда въжени паркове, интерактивни елементи за катерене за деца и възрастни, изкуствени пещери, игрови съоръжения с препядствия и др. Една от основните мисии на Walltopia е да създава съоръжения за спорт и развлечение, в които присъства и обучителен елемент, както и да популяризира активния начин на живот. Уолтопия изгради и COLLIDER ACTIVITY CENTER в София Тех Парк. Лекцията ще се проведе в УЛК, зала АУЛА, от 10.00ч.

 

 

Лекция на Студио ДАЕЛ - от проекта до изпълнението 

 

''Студио ДАЕЛ'' е една от първите български фирми в сферата на ландшафтния дизайн. Вече с повече от 20 години опит, те имат реализирани проекти в публични пространства, офиси, детски градини, индустриални зони, обществени и административни сгради и др. Лектор ще е ланд. арх. Мирослава Мерекьова, която ще ни сподели опита си от практиката или иначе казано- ''от проекта до реализацията''. Лекцията ще се проведе в зала АУЛА /Лесотехнически университет-УЛК/ от 11 часа.

 

 

Работилница "Мини Градини" 

 

Ще може да си направите флорариум. За целта са подготвени необходимите материали. Работилницата ще се проведе в лабораторията по Цветартво (зала 408) от 14.00 часа.

 

 

Spring Party от 20:30 в CLUB MIRAGE, Студентски град, ул. "Академик Николай Стоянов" 9.

 

 

ПРОГРАМА

 

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано