СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
До началото на туристическия сезон приключват ремонтите по пътища към Черноморието
 Facebook

До началото на туристическия сезон приключват ремонтите по пътища към Черноморието16.05.2018 / 10:44 - CityBuild.bg

Това каза министърът на регионалното развитие.

 

В момента се работи по рехабилитацията на 22 км от АМ „Тракия" между Пловдив и Стара Загора в посока Бургас. Още 12 км ще се ремонтират наесен по трасето в област Стара Загора. Работи се и по тунели и мостови съоръжения на АМ „Хемус". В тръбата на тунел „Витиня" в посока София остава да се монтира само вентилацията за опасните газове и системата за опасни течове. На тръбата в тунел „Ечемишка" ремонтите са по-сериозни и ще продължат до края на годината.

 

С 4 месеца предсрочно ще завърши и строителството на четирилетовия път Бургас - Слънчев бряг с дължина 10 км и обходът на Ахелой, увери още министър Нанков. Той уточни, че движението по новия път се пуска до 18 юни. Очакванията са през юли да започне и строителството на обхода на Поморие, който ще е готов до пролетта на 2019 г.

 

Догодина започва и строежът на северния обход на Бургас.  До 15-16 юни ще се ремонтират около 25 км от важния за Северното Черноморие път Добрич-Албена, а останалите 15 км - през есента. Във Варна предстои ремонта на моста „Звездица" и 7 км от АМ „Черно море". Ремонтите по пътищата в Северна България и останалите области на страната са съобразени с трафика, коментира министър Николай Нанков.

 

 
още от Новини

още от Страната