СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Надстрояват иновативното ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в Свети Влас
 Facebook

Надстрояват иновативното ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в Свети Влас14.03.2019 / 17:11 - CityBuild.bg

Това е поредната стъпка от реновацията на училището, реализирало вече четири интересни проекта.

 

Миналата година училищната зала ДЕМОКРАТОС в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в Свети Влас на архитект Галина Милкова и дизайнера Недко Николов от Think Forward победи в "Български архитектурни награди". "Демократос" е винаги достъпна зала, която може да се ползва в учебно и извънучебно време. Децата получават свобода на избор по какъв начин да ползват залата, като програмата й се определя наравно от учители и ученици. Проектът позволява трансформация на залата в социален хъб, форум за дебати, учебен център, работилница, театрална и кино-зала, зала за презентации, столова.

 

Училищната зала DEMOKRATOS на Think Forward победи в Български архитектурни награди

 

Съвместно с училищното ръководство Think Forward реализираха и творческото пространство "5 СТАИ", както и първото училище на открито в страната "OUT-OF-SCHOOL".

 

Читалня с цветни акценти отвори в училището в Свети Влас

 

 

През 2016 година училището реализира и проект за читалня с цветни акценти. Преобразяването на неизползваемо помещение е по идея на целия колектив и е реализирано с пари от бюджета на училището.

 

Читалня с цветни акценти отвори в училището в Свети Влас

 

Сега продължаващото разрастване на Свети Влас поражда нуждата от разширяване на съществуващата образователна инфраструктура. Надстройката в училището ще бъде нов етаж към съществуващ сектор от сградата. Проектирана е за начален етап на обучение и ще бъде функционално отделена от помещенията на по-големите ученици. Класните стаи ще са две, за по 26/28 ученици в паралелка. В новата част на училището са предвидени места за гардеробчета на първокласниците. Класните стаи, стълбището и тоалетните са проектирани според съвременните изисквания и наредбите, като до тях е осигурен и достъп за хора с различни увреждания.

 

 

С разширяването на базата на училището ще се постигне увеличаване на паралелките и пълен обхват на децата в начален курс на обучение, като се избегне необходимостта от пътуване извън Св. Влас. Предвижда се строителните дейности да приключат до началото на следващата учебна година.

 

 
още от Новини

още от Страната