СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Награда за иновация на годината спечели Campus X / Telerik Academy
 Facebook

Награда за иновация на годината спечели Campus X / Telerik Academy11.06.2018 / 14:38 - CityBuild.bg

Най-големият частен инкубатор на технологични компании и талант в Югоизточна Европа ще е базиран в столичния "Младост".

 

Новият проект на съоснователите на Телерик и Телерик Академия е Campus X - мащабен проект, който цели да подпомогне и ускори успеха на стартиращите и вече утвърдени технологични компании. С планираното поетапно разширяване на кампуса до пролетта на 2019 г. Campus X ще обхваща четири модерно оборудвани сгради в кв. "Младост" с обща площ 18,000 кв. м и капацитет над 1000 работни места. Campus X / Telerik Academy спечели голямата награда за иновация на годината в конкурса b2b Media Awards 2018.

 

 

Активна общност от иновативни компании

 

Още преди официалното откриване в Campus X вече живеят редица технологични компании с обща пазарна оценка от около 50 млн. евро и с амбиции да трансформират сфери като здравеопазване, образование, транспорт, логистика и офис пространства. Сред тях са Office RnD - лидер сред платформите за управление на споделени пространства, Healee, която цели да направи революция в достъпа до здравеопазване, Dronamics - първият стратегически партньор на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) за дронове в световен мащаб, Telelink City Services, които разработват умни градски решения, и Find Me Cure, която свързва хората, страдащи от различни заболявания, с възможно най-подходящите за тях клинични проучвания.

 

Модерни работни пространства

 

Първата фаза от пускането на кампуса вече е в ход. Тя включва общо 200 работни места под формата на частни офиси за стартиращи и вече утвърдени компании, както и споделени пространства за организации в начален етап и специалисти на свободна практика. Кампусът ще предлага на своите обитатели също зали за срещи, специализирани места за телефонни разговори, модерно оборудвани кухня и бани, закрити и открити паркоместа, както и достъп до кафене и магазин за техника в самата сграда.

 

 

В следващите фази на развитие, които предстоят до края на 2018 г. и през пролетта на 2019 г., се очаква Campus X да се разшири поетапно с още 3 сгради. Така общата му площ ще достигне 18,000 кв. м и ще включва над 1,000 работни места, зали за срещи, за отдих и забавление, както и зелени площи.

 

 
още от Новини

още от София