СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Награда в конкурса "Фасада на годината" получи хотел „Arte" във Велинград
 Facebook

Награда в конкурса "Фасада на годината" получи хотел „Arte" във Велинград02.12.2019 / 13:40 - CityBuild.bg

В обекта са използвани Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие ГранопорТоп К1,5.

 

На 14 ноември бяха наградени победителите в конкурса на "Баумит" - „Фасада на годината 2018-2019". Първите шест обекта от всяка категория, достигнали до финала, ще се състезават и в международния конкурс „Life Challenge 66". В категорията „Нежилищни сгради" наградата бе присъдена на Хотел „Arte Spa&Park във Велинград с проектант арх. Радо Тодоров, „ЕР ТЕ Консулт". Инвеститор, изпълнител и заявител на конкурса е „Стройколукс" ООД.

 

 

Фасадите са третирани с облицовъчен камък, дървена облицовка и Баумит интегрирана топлоизолационна система Про с крайно покритие ГранопорТоп К1,5, цветове 0016 и 0882. Стените и таваните на терасите са изпълнени с дървена облицовка, а фасадно декоративно осветление подчертава обемите. Парапетите по терасите са изпълнени от стъкло с метални ръкохватки.

 

 

Хотелът се състои от две сгради „А“ и „В“. Главният вход към двете секции е общ и се намира на юг. Предвидени са директни входове към различните зони на хотела, както и необходимите аварийни изходи.

 

 

Партерният етаж е общ за двете сгради. В западната му част се намират: СПА център, вътрешен басейн, външна релакс зона, фитнес, балнеология. В южната част се намират рецепция и лоби, лоби-бар, пура-бар, игрална зала, детски кът, магазин. В североизточната част е развита конферентна зала. В източната част се намират ресторант и кухня.

 

 

 

 

Повече за интериора вижте в CityBuildHOME.bg.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор