СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Три награди "Инженер на годината 2017"
 Facebook

Три награди "Инженер на годината 2017"08.12.2017 / 15:31 - CityBuild.bg

Отличията получиха инж. Юлиан Тюфекчиев, проф. д-р Румен Миланов и инж. Стефан Тотев.

 

Събитието, което се проведе на тържествена церемония снощи, бе организирано от Българска браншова камара „Пътища“, и събра представители на строителни и консултантски компании в областта на пътната инфраструктура.

 

Снимка: БААИК

 

Инж. Юлиан Тюфекчиев е изпълнителен директор на „МоттМакдоналд България“ ЕООД и лектор и консултант на БААИК в сферата на управлението на договорите съгласно ФИДИК. Инж. Тюфекчиев бе удостоен с авторитетната награда заради изключително големия принос в областта на инфраструктурното строителство и като ръководител проект по Програмата „Държавни инвестиционни заеми“ , Транзитни пътища, фази І, ІІ, ІІІ и ІV. За последните шест години инж. Тюфекчиев е обучил над 300 инженери, архитекти, консултанти, юристи, икономисти, служители от държавната и общинската администрации на практически умения при боравене с договорните форми на ФИДИК – Червена, Жълта, Розова, Бяла книги.

 

Проф. д-р Румен Миланов получи наградата за значителен принос в областта на научната дейност - за успешно приключила подготовка на проектите за наредби № РД-02-20 от 2017 г. (Наредба 1 за проектиране на пътища и Наредба 2 за планиране и проектиране на транспортно-комуникационни системи в урбанизирани територии). Проектитеса разработени с цел неотложното актуализиране на нормативите и изискванията с оглед привеждането им в съответствие с европейските изисквания за безопасност на пътната инфраструктура, както и за прилагане на добрите европейски практики.

 

За създадена отлична организация и координация в областта на строителството награда получи и инж. Стефан Тотев - изпълнителен директор на "Джи Пи Груп". Наградата му е присъдена за успешно изпълнение на проекта "Изграждане на АМ "Калотина-София", Лот 1 - Западна дъга на СОП, фаза 2", финансиран от ОПТТИ. С изграждането на участък 2 завършва разширяването на Западната дъга на Софийския околовръстния път, която е продължение на АМ "Люлин" и е част от коридор "Ориент/Източно Средиземноморие", свързващ Видин с Кулата.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор