СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Наградиха младeжи в конкурса „Перспективите на Коридор №8“
 Facebook

Наградиха младeжи в конкурса „Перспективите на Коридор №8“26.02.2018 / 18:00 - CityBuild.bg

Проектът с първа награда е на учениците от гимназия „Яне Сандански“ в Струмица.

 

Над 35 младежи от Струмица, Македония, взеха участие в конкурса за проектна идея на тема „Перспективите на Коридор №8", който е иницииран и финансиран от Фондация „Българска памет". Отличените екипи бяха лично наградени от д-р Милен Врабевски, председател на Фондацията, евродепутатът д-р Андрей Ковачев и зам.-минстърът на външните работи Гeорг Георгиев. Младежите получиха интересни книги, парична награда, както и грамота за участието си в конкурса. 

 Награденият на първо място проект носи името „Коридор 8 - път към разбирателство, хармония и почит между съседите" на учениците от гимназия „Яне Сандански" в гр. Струмица Анета Манева, Теодора Дузлевска и Костаки Кьосев.

 "Фондация „Българска памет" е активно ангажирана с ускоряването на трансконтиненталното свързване на Черно и Адриатическо море, защото това е един от най-значимите инфраструктурни и геополитически проекти за Европа, а всички знаем, че където има развитие на инфраструктурата, там има просперитет и възможности за развитие на младите и предприемчиви хора. Ето затова желанието ни бе да дадем гласност именно на такива хора и те сами да представят своята визия за перспективите, които им дава Коридор №8 за тяхното бъдеще и за бъдещето на Европа", коментира д-р Милен Врабевски, председател на Фондация „Българска памет".

 


Фондация „Българска памет" е учредена през 2007 г. от д-р Милен Врабевски. Тя се занимава с разработването на креативни европейски проекти, както и с инициативи за съхраняване на българското културно наследство, историческа памет и национално самочувствие. Приоритетите на фондацията се реализират в четири основни направления: Утвърждаване на националното чувство у най-младите, чрез инициативи за опазване на културно-историческото наследство; Инициативи за борба с демографската криза в България; Образователни инициативи за интеграция и социализация на българските общности от историческата диаспора; Инициативи за изграждане на икономика на знанието и реализация на младите хора в България. Фондацията подкрепя национално отговорни инициативи в духа на демократичните ценности на Обединена Европа - плурализъм, толерантност, автономност и съгласие.

 

 
още от Новини

още от Любопитно