СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Наградиха ДП „Пристанищна инфраструктура“ в конкурс за карти
 Facebook

Наградиха ДП „Пристанищна инфраструктура“ в конкурс за карти15.11.2018 / 15:35 - CityBuild.bg

Интерактивната карта разказва за системите за управление на корабния трафик, както и за техните предшественици – фаровете.

 

На награждаването за специални постижения в прилагането на Географски информационни системи (ГИС) в България по повод отбелязването на Световния ГИС ден, вчера вечерта бяха отличени и победителите в Националния конкурс за карти „Преоткриваме България с ГИС".

 

За „Интерактивни карти" едно от отличията отиде при Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура" в категория „Пътуване и туризъм" - карта „Корабоплаването в българските пристанища".

 

 

Картата разказва за изградените от ДППИ високотехнологични и усъвършенствани системи за управление на корабния трафик, както и за техните предшественици с вечен, неугасващ чар - фаровете.

 

 

Български червен кръст получи наградата в категория „История и култура" с проекта „140 години заедно - БЧК", Ваня Стойчева от Софийски университет „Св. Климент Охридски" беше отличена в категория „Устойчиво развитие" за картата „Възстановяващи се влажни зони по българското дунавско крайбрежие", а образователна инициатива „Космическо училище" получи наградата в категория „Образование и наука". Награда за карта на публиката получи Главна дирекция „Гранична полиция" - МВР.

 

В категория „Печатна карта" първа награда получиха КАРТГЕО ООД -Троян и ГЕОПАН-Бургас за първата сертифицирана Едромащабна туристическа карта на Община Созопол. Втора награда в категорията получи SAINED за Офроуд карта на България.

 

Всички интерактивни карти могат да бъдат разгледани тук, а картите-отличници в конкурса ще бъдат публикувани на сайта на сп. National Geographic България. 

 

 

Министерството на вътрешните работи получи най-високото международно отличие в сферата на ГИС технологиите за внедрената от МВР цялостна ведомствена Географска информационна система за криминални анализи, управление при кризи и осигуряване на обществен ред. Системата е отличена сред повече от 100 000 международни проекта. Наградата прие Милко Бернер, заместник-министър на вътрешните работи, на официалната церемония по награждаване за специални постижения в прилагането на Географски информационни системи (ГИС) в България. 20-то юбилейно издание на Световния ден на ГИС, чийто официален организатор за страната е ЕСРИ България, се проведе миналата вечер, а рекорден брой участници - близо 700 от над 150 организации взеха участие във форума.

 

СУ „Св. Климент Охридски" стартира първата в България бакалавърска програма по Географски информационни системи. Това обяви проф. Николай Витанов, заместник-ректор на Софийски университет „Св. Климент Охридски". Заедно с доц. д-р Стелиян Димитров, катедра „Картография и ГИС" в университета, той прие наградата за „20 години изграждане на ГИС капацитет в България" в категория „Образование и наука.

 

В категория „Държавна администрация" Министерството на земеделието, храните и горите беше отличено за прилагане на съвременни технологии за изграждане на национална информационна система за агростатистика на България. Наградата прие Диана Атанасова, началник отдел „Агростатистика" в Министерството на земеделието, храните и горите. 

 

„Национален център за териториално развитие" ЕАД и лично проф. д-р арх. Веселина Троева, изпълнителен директор на центъра, бяха отличени за „Дългогодишен принос в прилагане и развитие на Географските информационни системи в сферата на териториалното развитие в България".

 

В категория „Ютилитис" „Електроразпределение ЮГ" получи награда за „Корпоративен подход в прилагане на най-съвременни ГИС решения в електроразпределението". Отличието беше връчено на Здравко Братоев - Ръководител отдел „Мрежов инженеринг - електричество" в Електроразпределение ЮГ.

 

 
още от Новини

още от Страната