СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Наградиха собственици на къщи за гости във Вършец
 Facebook

Наградиха собственици на къщи за гости във Вършец13.03.2019 / 12:28 - CityBuild.bg

Къщите имат принос към туристическото портфолио на курорта, смята кметът.

 

Преди активния туристически сезон инж. Иван Лазаров награди с благодарствени писма, сувенири и предметни награди собствениците и управителите на три къщи за гости.

 

 

„Надявам се оценката на вашия труд да послужи за пример и да мотивира останалите къщи за гости. Благодаря ви за активността и инициативността, която проявявате за привличането на повече туристи в нашия град, за коректността ви при внасянето на туристическия данък в общината, за отзивчивостта, съпричастността и помощта, които ни оказвате при всички по-значими мероприятия от културния календар на общината“, подчерта инж. Иван Лазаров.

 

 

„За последните няколко години е подменена почти 85% от ВиК мрежата в града, ремонтирани са пътища, улици и тротоари, изградиха се нови туристически атракции и спортни обекти, което неминуемо намира отражение в развитието на туризма“, допълни градоначалникът.

 

По време на срещата кметът Лазаров запозна представителите на наградените къщи за гости, че правителството е дало „зелена светлина“ на няколко мащабни транспортни и инфраструктурни обекта в Северозапада, чието реализиране ще подобри достъпа до целия регион, включително и до Вършец, и ще рефлектира положително върху развитието на туризма – рехабилитация на пътя през прохода „Петрохан“ до 2020 година, рехабилитация на трасета и участъци от пътища в област Монтана, ремонт на пътя Видин-Ботевград, изграждане на тунел под „Петрохан“.

 

 
още от Новини

още от Любопитно