СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Налягането на водата е пропукало асфалта на бул. "Черни връх" в София
 Facebook

Налягането на водата е пропукало асфалта на бул. "Черни връх" в София08.08.2017 / 12:52 - citybuild.bg

Беше договорено, че до края на деня ще бъдат възстановени движението и настилката.

 

Тази сутрин беше проведена оперативка с всички изпълнители, защото на мястото се пресичат два от обектите на Столична община - булевард „Черни връх“ и метростанцията.

 

„На оперативката присъстваха представители на „Софийска вода“ и на „Метрополитен“. Беше установено още вчера, че вследствие на обилните валежи, които паднаха основно в южните квартали и най-вече в „Драгалевци“, със сериозни наноси и едрогабаритни отпадъци е запушена шахтата на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Филип Кутев“, коментира кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

 

Тя поясни, че вследствие на това запушване и много голямото налягане водата е избила, просмукала се е под асфалта и той се е надигнал и напукал. Фандъкова заяви, че възстановяването на настилката ще бъде поето от "Метрополитен", защото обектът още е в гаранция.

 

Миналата година изградихме първият етап от канализацията в района. В момента район „Лозенец" прави корекция на река Драгалевска, която е в непосредствена близост. Това ще позволи „Софийска вода" да изгради отливен канал по ул. „Филип Кутев". При възстановяването на настилката се прави допълнително укрепване на шахтата, каза още Фандъкова. 

 

 

 
още от Новини

още от София