СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Напредва ремонтът на съоръженията по АМ „Хемус“
 Facebook

Напредва ремонтът на съоръженията по АМ „Хемус“02.08.2019 / 13:36 - CityBuild.bg

Обновяват се пет виадукта - при 19, 35, 36, 37 и 51 км, както и тръбата за София на тунел „Витиня“.

 

Дружеството „Автомагистрали" ЕАД работи мобилизирано, за да може предвидените строителни работи да завършат колкото се може по-скоро и да не се затруднява движението, съобщиха от АПИ.

 

 

На мостовите съоръжения на АМ „Хемус", които не са обновявани от построяването им през 80-те години, се извършва ремонт на пътната част и стълбовете. Предвидено е полагане на нови асфалт, хидроизолация, както и съвременни системи за пътна безопасност. Стълбовете и фундаментите на виадуктите се усилват с нови бетонови кожуси, подобрява се противоземетръсната устойчивост. На виадуктите „Потоп" /19-ти км/ и „Коренишки дол" /36-ти км/ предстои изграждането на нова хидроизолация, нов асфалт и осигурителни системи за безопасност. При 51-ви км продължава работата по долното строене, без това да затруднява движението.

 

 

 

Работата по виадукта на 35 км на АМ "Хемус"

 

На АМ „Тракия" преди началото на активния летен сезон приключи ремонтът на три виадукта - при 13-ти, 15-ти и 20-ти км. Съоръженията са с нови пътни плочи, асфалтобетонова настилка, хидроизолация, мантинели и парапети. Без да се възпрепятства трафикът, продължават строителните работи по конструктивното укрепване както на тези три съоръжения, така и на още две - при 17-ти и 18-ти километър. Ремонтират се стълбовете, устоите, фундаментите, долната повърхност на пътна плоча и т. н.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано