СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Насърчават участието на български фирми в изложения отвъд океана
 Facebook

Насърчават участието на български фирми в изложения отвъд океана09.02.2012 / 12:12 - citybuild.bg

Американското търговско представителство в София акцентира върху изложението Nashional Hardware Show, което ще се проведе от 1 до 3 май в Лас Вегас.

 

 

 

Изложението представя строителни технологии, инструменти и машини, градински мебели, украса за дома, стоки за бита и др. В момента се наблюдава голям интерес на американския пазар към стоки за дома, от които потребителите не могат да се лишат, каза търговският съветник към Американското търговско представителство в София Станислава Димитрова на среща с председателя на БТПП Цветан Симеонов вчера. 

 

 

На срещата бяха обменени мнения и информация за възможностите за разширяване на сътрудничеството между България и САЩ в настоящите условия и в контекста на световна криза. Симеонов постави акцент върху възможността повече американски компании да участват в изложения и панаири в България. Той сподели, че следвайки оптималното съотношение качество-цена, българският потребител може да оцени по достойнство стоки с произход САЩ.

 

Станислава Димитрова представи няколко инициативи на Търговския отдел на посолството, които целят подпомагане участието на български фирми в изложения отвъд океана. Търговският отдел на Посолството на САЩ също така очаква български компании да вземат участие в срещи с американска търговска мисия, която ще посети Букурещ и Кишинев в периода 19-21 март. Мисията е специализирана в областта пречистване на водни ресурси и екология и цели насърчаване на регионалното сътрудничество в тези сфери на дейност.

 

Снимки: БТПП

Информация за събитията, подкрепени от Търговския отдел на Посолството на САЩ: www.buyusa.gov/bulgaria.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от EuroBuild

още от Избрано