СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Национален център по сеизмично инженерство откриха в УАСГ
 Facebook

Национален център по сеизмично инженерство откриха в УАСГ22.05.2019 / 09:30 - CityBuild.bg

Търсят се финансови възможности за изграждане на съвремeнно оборудвана лабораторна база.

 

„Министерството на регионалното развитие и благоустройството утвърди Методика за анализ, оценка и картографиране на сеизмичния риск в страната и има за задача да извърши картографиране на този сеизмичен риск.“ Това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Валентин Йовев, който откри Национален център по сеизмично инженерство. След приключване на процеса по картографиране ще има разработена специализирана геопространствена информация, която ще може да се използва от участниците в инвестиционния процес при проектиране и изпълнение на строителството.

 

С финансова подкрепа на МОН в структурата на УАСГ бе създаден Национален център по сеизмично инженерство. Основната му мисия е да се развие като национално значим институт, призван да осъществява комплекс от научноизследователски, творческо-проектантски, експертни и образователни дейности за намаляване на сеизмичния риск у нас. Целта е разширяване, обогатяване и модернизиране на националния ресурс от теоретични познания и практически опит в областта на сеизмичното инженерство и ефективното им прилагане във всички сфери на българския строителен сектор - строителство на сгради, комуникационна и инженерна инфраструктура, поддръжка на обекти с хидротехнически и енергийни функции, опазване и социализация на културно наследство и пр.

 

 

Бяха проведени поредица от дейности, свързани с утвърждаването на Центъра: сформиран е опитен и подготвен преподавателски и изследователски екип, стартира поетапното изграждане на материалната база, постепенно беше окомплектована мобилна лаборатория с експериментално оборудване, изпълняват се научно-изследователски, експертни и образователни задачи.

 

 

 

 

 

По случай официалното откриване на НЦСИ се провеждат съпътстващи събития, чиято програма можете да откриете тук.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор