СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Недоволство има заради пясъчна дига на Централния плаж в Стария Созопол
 Facebook

Недоволство има заради пясъчна дига на Централния плаж в Стария Созопол22.11.2019 / 14:17 - CityBuild.bg

Министерството на туризма ще направи проверка на извършваните дейности.

 

Изградена от концесионера на плага пясъчна дига на централния плаж в Созопол ядоса местни жители, които тази сутрин се събраха на демонстрация на входа на плажа. На места дигата е висока почти три метра. Дълга е около 500 м. Целта ѝ е да защити от вълните през зимата заведенията, изградени на плажа.

 

 

Според гражданите няма логика да се гради дига, защото морето си взима от пясъка, а след това го връща. Представител на концесионера, цитиран от bTV, заяви, че тревогите на хората са неоснователни. "Това се прави тук за първа година и затова хората са притеснени. Пясъкът ще бъде на същото място догодина", каза Илиян Иванов. От думите му стана ясно, че подобна практика има на други плажове.

 

Междувременно от Басейнова дирекция „Черноморски район“ реагираха на сигнала. Инспекторите са констатирали, че багерът на плажа изземва пясък от морето за дигата, което нарушава естественото състояние на брега. Дирекцията ще предприеме административно-наказателни мерки по реда на Закона за водите, уточняват оттам.

 

Проверката на министерството на туризма ще установи дали концесионерът на ивицата изпълнява стриктно договорните си задължения по стопанисването й. Инспекцията ще бъде извършена в сътрудничество с другите компетентни институции.

 

 
още от Новини

още от Страната