СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Една необичайна изложба с участието на архитекти
 Facebook

Една необичайна изложба с участието на архитекти26.06.2020 / 16:29 - CityBuild.bg

Тя ще покаже паметници на културата от страната, както и методи и мерки за тяхната реставрация и опазване.

 

Изложбата "Приключението Шайо" представя дипломните проекти на завършилите осмото издание на програмата „Професионално обучение на архитекти по опазване на недвижимото културно наследство", организиран от френския университет „Ecole de Chaillot" в Париж - една от най-старите школи за реставрация и консервация на сгради в Европа. Обекти на изследване са сгради и паметници, носещи стойност на културни ценности, съобщи за CityBuild.bg арх. Веселин Алексиев.

 

 

Организаторите на изложбата и курсът по опазване на недвижимото културно наследство към университета Ecole de Chaillot си поставят за цел да експонират паметници на културата от страната, както и методи и мерки за тяхната реставрация и опазване. Освен, че ще научат много за нашето минало, посетителите ще имат възможност да се срещнат и с част от експертите, преминали обучението на френския университет по реставрация и опазване.

 

Тази своеобразна разходка във времето ще разкрие важни исторически обекти от цяла България. Освен представяне на детайлно историческо проучване, постетителите ще имат възможност да се запознаят с техники на реставрация на културни паметници и възможности за тяхното опазване за идните поколения. 

 

 

Изложбата „Приключението Шайо: Разходка из културното наследство на България" ще бъде открита на 29 юни (понеделник) от 17:00 часа и ще продължи до 29 юли в голямата зала на Регионален исторически музей Враца на бул. "Христо Ботев" №2.

 

 

 
още от Новини

още от АРТ