СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Студентска информация

Семинари и дискусии

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
По нестандартен начин Knauf показа иновации в жилищата
 Facebook

По нестандартен начин Knauf показа иновации в жилищата09.06.2017 / 17:40 - citybuild.bg

На брифинг в клуб „Перото” в НДК вчера фирмата разказа за продукти, с които да подобрим качеството си на живот.

 

Те са продукти от ново поколение, които създават здравословна среда и по-висок стандарт на живот в домовете. Те осигуряват чист въздух в закритите помещения, ограничават вредния шум, повишават нивата на топло- и звукоизолация и гарантират висока защита от пожар.

 

Всяко историческо време има своите проблеми и предизвикателства. Продуктите, които ви представяме, са нашите отговори на тези предизвикателства", каза Даниела Узунова, ръководител технически отдел в "Кнауф България".

 

 

По време на стилен брифинг в клуб „Перото" актьори демонстрираха нуждата от по-добър микроклимат вкъщи, какъвто осигуряват продуктите на Knauf.

 

 

На събитието Александра Стойнева, продукт мениджър, представи особеностите на новата технология в плоскостите Knаuf Cleaneo, които дават решение на проблемите в затворените помещения. Използването им вече е европейска практика, а днес влиза в българския дом.

 

 

Плочите Knаuf Cleaneo /със специален примес от минерала зеолит/ са специално перфорирани, което ги превръща в постоянно действащ филтър. Той не се нуждае от електроенергия и функционира безотказно през целия експлоатационен период. Те могат да се огъват и се предлагат и в различни по форма и вид перфорации, което дава и голяма свобода при интериорните решения.

 

 

 

 

Сериозен проблем в жилищата е агресивният шум, който вреди на емоционалното и физическото състояние на хората. Благодарение на специфичната си структура плоскостите Knauf Cleaneo Akustik /с бял или черен акустичен воал на гърба/ поглъщат отразените звукови вълни и по този начин редуцират шума в помещението. Това е изключително подходящо качество за помещения в детски учебни заведения, спортни зали, физкултурни и киносалони и други. 

 

 

Разнообразието в представянето на изолационни материали е допълнено с гипсовите плоскости на Кнауф за преградни стени, които осигуряват топло- и звукоизолация. Създадени изцяло от гипс, те са безвредни и екологично чисти. Освен това една такава стена е много по-лека и заема много по-малко площ. Ако имаме апартамент от 100 квадрата и ако вътрешните преградни неносещи стени сухо строителство са с двуслойна обшивка и евентуално с минерална вата, това дава допълнителна жилищна площ още 3-4 квадратни метра.

 

 

 

 

Още предимства на преградните стени от плоскости Кнауф са възможността за гъвкаво разпределение на пространството. Плъзгащите се врати също спестяват място.

 

 

 

Много хора смятат, че върху преградните стени сухо строителство не могат да се окачват товари. Това е мит, защото с подходящите скрепителни елементи може да окачите и тежки мебели.

 

 

Освен вътрешните стени, могат да бъдат изградени и фасадни стени сухо строителство. Има два варианта - с гипсфазерни или с циментови плоскости. Това намалява теглото на сградата и срока на изпълнение.

 

 

 

 

 

Инж. Иван Бурлаков продължи линията на представяне със система за противопожарна защита, разработена от едни от най-добрите експерти по пасивна пожарна защита в източна Европа - FireWin. Портфолиото е съставено от противопожарни плоскости, пожарозащитна мазилка, противопожарна боя, стоманени маншети и допълнителни пожарозащитни уплътнители. Този комплект продукти гарантира най-висок клас на защита от пожар в домовете.

 

 

Има два вида пожарозащитни системи - активни и пасивни, като при вторите идва и ролята на Кнауф. Фирмата използва хоризонтални и вертикални прегради или „облича" носещата конструкция, която да не се срути при пожар.

 

 

 

Бурлаков представи и шпакловъчните материали PerfectSurfaces, които осигуряват високо качество на покритие с оптимална себестойност - за интериорни решения с богати възможности. Продуктите са разпределени в три основни категории според приложението и са допълнително оценени в седем подкатегории. Така се създава специална продуктова карта - с приложението, категорията спрямо бюджета, оценка според седемте критерия и кратка информация за продукта.

 

 

 

 

 

 

В края на презентацията след две томболи стана ясно, че помещение в СОУ „Петър Берон" ще бъде безплатно обновено с Knаuf Cleaneo, а един от журналистите получи като подарък картина, отпечатана върху перфорирана плоскост на Knauf, което демонстрира и богатите възможности за оцветяването и боядисването им.

 

Снимки: CityBuild.bg

 

Повече информация за продуктите може да намерите на корпоративния сайт на Knauf или на Фейсбук страницата на фирмата.

 

 
още от Новини

още от Баш майстор