СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
По няколко обществени поръчки работи Община Тервел
 Facebook

По няколко обществени поръчки работи Община Тервел12.02.2018 / 12:28 - CityBuild.bg

Четири дружества подадоха оферти за основен ремонт на общинския музей.

 

На 6 февруари тя обяви поръчка за основен ремонт на главната улица в с. Безмер. През март ще бъде приведено в действие решението на общински съвет за стартиране на процедура за избор на кредитна институция, която да осигури финансиране на проекта. Улицата е дълга почти два километра и представлява част от общински път, неизбираем за финансиране в проект по Програма за развитие на селските райони. Това принуди общинското ръководство да търси алтернативни източници на финансиране, в случая чрез дългосрочен банков кредит. Офертите на участниците в обществената поръчка за строителство ще бъдат отворени на 9 март.

 

Четири дружества подадоха оферти за основен ремонт на общинския музей в Тервел. Те кандидатстват за изпълнение на мерки за енергийна ефективност и основен ремонт на всички външни ограждащи елементи на сградата, както и за нова ел.инсталация. Финансирането е осигурено от Министерски съвет по искане на Община Тервел и по повод на честването на 1300 годишнината от победата на Хан Тервел над арабските нашественици при Константинопол. Офертите бяха отворени на 7 февруари, като на 8 февруари приключи етапа на предварителното им проучване. Следва оценка на техническите предложения на участниците.

 

Факт е първият за годината договор по изпълнението на капиталовата програма за 2018 г. на Община Тервел. Той е с дружество за производство на мебели, което ще изработи тематични кътове за игра на деца в 16 детски групи. Общо 32 къта (по два за група) ще зарадват малчуганите в детските градини в Тервел и големите села в общината. Още 10 комплекта трябва да бъдат направени през 2019 г. за по-малобройните детски групи в малките населени места. Стойността на договора за мебелите е 19 200 лв. с ДДС.

 

Община Тервел работи по обществена поръчка, която ще бъде организирана в обособени позиции и ще обхваща строителни дейности в селата Орляк (ремонти на здравна служба, кметство и читалище), Жегларци (основен ремонт на клуб на пенсионера), Градница (ремонт на покрив на джамия) и Тервел (довършване на второстепенна сграда на джамия).

 

В последната десетдневка на февруари ще бъдат отворени и офертите на кандидатите да строят площад „Хан Тервел“. Настилката ще е от гнайсови плочи върху бетонова основа и циментова замазка. Финансирането е от Министерски съвет по постановление за честването на годишнината от победата на Хан Тервел.

 

 
още от Новини

още от Страната