СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
ВАС: Няма доказателства, че „Джи Пи груп“ се е отказала да строи тунел „Железница“
 Facebook

ВАС: Няма доказателства, че „Джи Пи груп“ се е отказала да строи тунел „Железница“14.01.2019 / 13:44 - Citybuild.bg

Това постанови окончателно Върховният административен съд.

 

През последните месеци „Джи Пи груп“ влезе в новините с проблеми по ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ в София, както и с разследването на „Биволь“, че е унищожила документи, доказващи злоупотреби с европейските фондове. Това накара премиера Бойко Борисов да нареди изваждането на компанията от всички търгове с европейско и държавно финансиране. На 12 октомври миналата година „Джи Пи груп“, обяви, че сама ще се откаже от проекта за тунела, но на 1 ноември вече бившият председател на АПИ Светослав Глосов каза, че компанията така и не е внесла официално заявление, че оттегля кандидатурата си за строежа. Междувременно прокуратурата повдигна обвинения срещу двама от ръководството на компанията за пране на пари.

 

ВАС посочва, че няма никакви доказателства, че „Джи Пи груп“ се е отказала да изпълни обществената поръчка за тунел „Железница„. Съдът потвърждава решението на КЗК да отхвърли като неоснователна жалбата на срещу АПИ от страна на отстранената от поръчката гръцка компания „Актор“. Сега на ход е АПИ, която в момента е на практика без ръководство, след като заради хаоса с електронните винетки по нареждане на премиера Бойко Борисов оставки подадоха председателят на УС Светослав Глосов и членът на УС Веселин Давидов. Така в борда на директорите остана единствено бившият председател на АПИ Дончо Атанасов.

 

В петък от "Джи Пи Груп" не са отговорили на запитване на Mediapool дали ще се откажат от поръчката, както обявиха, или ще подпишат договор, ако бъдат поканени от АПИ.

 

 
още от Новини

още от Страната