СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Няма пейки на единична цена 10 000 лева на площадите "Славейков" и "Гарибалди"
 Facebook

Няма пейки на единична цена 10 000 лева на площадите "Славейков" и "Гарибалди"10.05.2019 / 11:22 - CityBuild.bg

Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. 8 500 лв. струва цяла композиция.

 

Проверката, провокирана от публикация на в. "Сега", показва, че на ул. „Граф Игнатиев" няма пейки на единична цена 10 000 лв. - тя варира между 850 и 1290 лв., обясни столичният кмет за БНТ. Архитектурните композиции в зона 2 са 12 на брой, като пет от тях може да се видят на пл. „Гарибалди". Проверката за стойността им е показала, че цената им варира между 1460 и 2166 лв. Така цялата композиция е на цена от 8500 лв., обясни Йорданка Фандъкова.

 

Снимка: CityBuild.bg

 

Паветата на пл. „Св. Александър Невски“ ще останат и това не е новина, тъй като решението е от 2017 г., обясни отново столичният кмет във връзка с искане за референдум за обновяването на зоната от страна на Сдружение "Зограф". "Ще бъдат монтирани участъците на паважа в лошо състояние, като ще бъдат подменени и тротоарите. Остава решението зоната от ул. Оборище до храм-паметника „Св. Александър Невски“ да е пешеходна", каза Фандъкова. Срокът за изпълнение на ремонта е една година.

 

Има 10 големи обекта в София, където ще се проведат мащабни ремонти това лято, коментира още столичният кмет. Два от според нея са стратегически - продължаването на работата по вътрешния ринг на града и изграждане на канализационен колектор. Очаква се и продължаването на Южната дъга на Околовръстния път, както и ремонт на бул. „Президент Линкълн" в Овча купел.

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано