СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Студентска информация

Семинари и дискусии

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Николай Пехливанов е новият областен управител на София
 Facebook

Николай Пехливанов е новият областен управител на София17.05.2017 / 18:00 - citybuild.bg

Той е строителен инженер от Университета по архитектура, строителство и геодезия.

 

Правителството назначи Николай Пехливанов за областен управител на област София и освободи досега заемалата длъжността Диана Тонова. Пехливанов беше народен представител в 41-вото Народно събрание. От 2015 г. до момента е заместник-председател на Столичния общински съвет.

 

Припомняме, че с гласа на Николай Пехливанов от Атака, 31 гласа на ГЕРБ и на Карлос Контрера от ВМРО, в началото на април Столичният общински съвет одобри промяна в Подробния устройствен план на м. "Кръстова вада", с което даде "зелена светлина" за изграждането на заявената първоначално 55-етажна Paradise Tower на бул. "Черни връх" до мола.

 

Както е известно, срещу проекта има много критики заради височината на сградата. Именно тогава общинските съветници Иво Божков и Марта Георгиева подадоха сигнал до вече бившия областен управител на София Диана Тонова, но отговорът й се проточи, тъй като според нея от СОС не са й били представени всички материали по случая. 

 

Междувременно инвеститорът „Магна МК" обяви, че ще бъде организиран международен архитектурен конкурс за визията на сградата, за който ще съдейства Камарата на архитектите. 

 

 
още от Новини

още от София