СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
По-ниски разходи за електроенергия, но само за отговорните потребители
 Facebook

По-ниски разходи за електроенергия, но само за отговорните потребители05.08.2020 / 14:55 - CityBuild.bg

Възползвайте се от специалните предложения на EL EX CORPORATION при сключване на договор до 08.09.2020г

 

Цената на електроенергията на свободния пазар, основно предназначена за стопански потребители, се формира на базата на търсенето и предлагането. Всички стопански потребители, направили своевременно своя избор на доставчик на електроенергия, в зависимост от пазарната конюнктура, ще намалят своите разходи или ще ги запазят на същите нива спрямо досегашните.

 

Всички стопански потребители трябва да изберат доставчик, сключат договор и стартират своевременно процедура, така че считано от 1 октомври 2020 г. те да преминат на свободния пазар на електроенергия.

 

Сроковете за входиране на необходимите документи са различни, но при повечето потребители крайна дата за старт на процедурата е 10.09.2020г.

 

В случай, че не направят своя избор, задължените потребители ще бъдат разпределени служебно към търговските дружества на мрежовите оператори. Служебно разпределените потребители ще заплащат потребената електроенергия на цена, която е оставена без регулация, не се определя от пазарни фактори, не е ясно каква е, нито как се формира.

 

В този случай е възможно цената към тях да бъде плаваща или непазарно висока, базирайки се на предположението, че служебно определените им доставчици ще се възползват от привилигированото си положение и ще формират свръхпечалби за кратък период от време.

 

До пролетта на 2020г. на свободния пазар на електроенергия бе задължително да излязат стопанските потребители, които са присъединени на средно и високо напрежение. С последните промени в Закона за енергетиката, публикувани в ДВ, бр. 57 от 26.06.2020 г., се предвижда всички стопански (небитови) потребители, включително тези, присъединени на ниско напрежение, да излязат на свободния пазар от 1 октомври 2020г. В по-голямата си част това са потребители с определен стандартизиран товаров профил (СТП). Това означава, че крайният срок за избор на доставчик, сключване на договор и начало на процедура за преминаване на свободен пазар на тези потребители е 10.09.2020.

 

Ел Екс Корпорейшън АД е лицензиран търговец на електрическа енергия и координатор на стандартна балансираща група (лиценз Л-354-15/20.04.2011). Още от основаването си през 2010г., дружеството отстоява своята мисия за “достъп до свободния пазар на електрическа енергия на всеки един потребител”.

 

Източник : Ел Екс Корпорейшън АД


 

Компанията предлага :

 

Доставка на електроенергия за индустриални предприятия, присъединени на високо и средно напрежение, снабдени с уреди за почасово измерване на потреблението :

·         Доставка на електрическа енергия с фиксирана цена за срок от 3, 6 или 12 месеца с включени разходи за балансиране.

·         Доставка на електроенергия, при условия на гъвкаво ценообразуване, обвързано с потрбелението и почасовите стойности на борсова платформа Пазар “Ден напред” на Българска независима енергийна борса, с добавен индекс за балансиране в рамките на балансиращата група на Ел Екс Корпорейшън АД.

·         Прогнозиране и изготвяне на графици

·         Нетиране на небаланси в рамките на балансиращата група

Консултации във връзка с оптимизацията на потреблението на електроенергия

 

Източник : Ел Екс Корпорейшън АД

 

 

Доставка на електрическа енергия за малки и средни предприятия, присъединени на средно и ниско напрежение :

 

 

·         Цялостна грижа по изготвянето и придвижването на документите, свързани с процедурата по преминаване на потребителя на “Свободен пазар”

·         Доставка на електрическа енергия с фиксирана цена за срок от 3, 6 или 12 месеца с включени разходи за балансиране.

·         Доставка на електроенергия, при условия на гъвкаво ценообразуване, обвързано с потреблението им и почасовите или среднопретеглените, дневни стойности на борсова платформа “Ден напред” на Българска независима енергийна борса, с добавен индекс за балансиране в рамките на балансиращата група на Ел Екс Корпорейшън АД.

·         Удобни начини на заплащане по банков път, чрез EPay и Easy pay

·         Гъвкави условия на ценообразуване свързани с очакваното потребление

·         Доставки съобразно Стандартизиран товаров профил

·         Консултации във връзка с оптимизацията на потреблението на електроенергия

 

 

Източник : Ел Екс Корпорейшън АД

 

 

При сключване на договор за доставка на електроенергия с Ел Екс Корпорейшън до 08.09.2020 потребителите ще се възползват от специални предложения :

 

– Отстъпка от първата месечна сметка

– Гъвкави тарифни планове

– Без неустойки и скрити задължения

– Безплатно изготвяне и придвижване на документите в процедурата по преминаване на свободен пазар

 

За да получите оферта от Ел Екс Корпорейшън и най-добри търговски условия, можете да попълните онлайн формуляр. В срок до 3 работни дни представител на фирмата ще се свърже с Вас за да отговори на всички възникнали въпроси и обсъдите възможността за сключване на договор за доставка на електроенергия и стартиране на процедура по преминаване на “свободен пазар”.

 

За повече инфорация, посетете :

 

 

https://www.elex.bg/

https://www.facebook.com/ElExCorporation

https://www.linkedin.com/company/el-ex-corporation-ad/about/

 

 

 
още от Новини

още от Баш майстор

още от Избрано