СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Номинация за престижна британска награда получи български проект
 Facebook

Номинация за престижна британска награда получи български проект31.10.2018 / 17:29 - CityBuild.bg

Той е на архитектурния факултет на УАСГ - за обучение за опазване на културното наследство в село Кърпачево.

 

Проект на организацията за опазване на наследството на Грейт Ярмут, Великобритания, стартирал през 2014г. в партньорство с Архитектурния факултет на УАСГ, бе номиниран за престижната награда Angel Award на най-голямата британска организация за опазване на културното наследство Historic England, съобщиха от Регионална колегия София област към Камарата на архитектите.

 

През последните пет години повече от 50 студенти и преподаватели от Архитектурния и Строителния факултети взеха участие в проекта по документиране на архитектурното наследство и реставрационни дейности на къща и плевня в село Кърпачево. Проектът бе показан с изложба във фоайето на УАСГ като част от дейностите на катедра „История и теория на архитектурата“.

 

 

На уебсайта на наградите, спонсорирани от известния британски композитор на мюзикъли сър Андрю Лойд Уебър, може да видите видеа за номинираните проекти и да гласувате в подкрепа на проекта в село Кърпачево. От 15 номинирани проекта един ще бъде избран за награда с гласове от публиката чрез интернет гласуване с компютър или телефон и един ще бъде избран за награда от жури.

 

*Под филмчето за проекта има бутон Vote for your favorite project и като го натиснете, проектът в село Кърпачево е предпоследен в списъка с името на град Грейт Ярмут в заглавието.

 

 
още от Новини

още от Любопитно

още от Страната