СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Новата детска градина в Нови Искър
 Facebook

Новата детска градина в Нови Искър06.04.2021 / 09:30 - CityBuild.bg

Тя е многоцветна и с по-нестандартна форма от обичайните сгради на детски градини у нас.

 

Новата детска градина е изградена на мястото на стари дървени бараки с етернитови панели. Двуетажната сграда ОДЗ за 6 групи (2 яслени и 4 градински) в кв. „Курило" на район "Нови Искър" е с проектант Архитектурно студио „Фи" ООД (арх. Владимир Срадков) и отвори през есента миналата година. Проектът е дарение от архитекта към общината.

 

Сградата е проектирана с два надземни и един подземен етаж. На първия надземен етаж по северната фасада са разположени главните входове за яслените и градински групи. На западната фасада е ситуиран стопанския вход.

 

 

Осигурен е и отделен изход от изолатора по южната фасада на сградата. На първия надземен етаж в югоизточната част са разположени двете яслени групи за 20 деца с прилежащите им помещения и независим вход. От фоайето за градинските групи е достъпен физкултурния салон и залата за игрова култура и пресъздаване. В западната част са разположени администрацията, кухненския блок със съответните битови помещения и лекарския кабинет с изолатор.

 

 

На втория надземен етаж са разположени помещенията на 4-те градински групи за  по 25 деца и залата за изобразително изкуство.

 

 

В подземния етаж се намират технически помещения, склад инвентар, котелно със склад, перално и битови помещения.

 

 

Височината на помещенията за пребиваване на децата в детската градина е 3 метра - по-голяма от изискуемата, а връзката между нивата се осъществява чрез двураменна стълба. Проектирани са хидравличен асансьор и две външни евакуационни стълби.

 

 

За осигуряване на необходимия микроклимат в помещенията са проектирани отоплителна, вентилационна и климатична инсталации.  Детската градина се отоплява с термопомпа и котел на пелети.

 

 

 
още от Новини

още от София