СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
По новия облик на центъра на Шумен ще работят два проектантски екипа
 Facebook

По новия облик на центъра на Шумен ще работят два проектантски екипа09.08.2017 / 11:49 - citybuild.bg

Общината ще изготви задание за следващите фази – идеен предварителен и технически проект.

 

На 2 август в Община Шумен се състоя заседание на оценителната комисия, която трябваше да даде мнение за двата варианта на предпроектни обемно-пространствени проучвания за новата визия на пешеходната зона на бул. „Славянски" в града. В присъствието кмета на община Шумен, заместник-кметове, граждани и представители на КАБ и КИИП авторите представиха своите концепции, след което работата на комисията продължи на експертно ниво.

 

Комисията единодушно реши да раздели работата по новия облик на центъра между двата екипа. Така западната част на пешеходна зона - от х-л „Мадара" до сградата на Военното окръжие, се възлага за следваща фаза на проектиране  на колектива  в състав: арх. Красимир Генов, арх. Николай Симеонов, арх. Даниела Славова, л. арх. Веселин Василев, к. арх. Явор Генов. Източната част на пешеходна зона - от Военното окръжие до пл. „Кристал", ще се възложи на екипа на архитектите Добрил Добрев, Георги Маринов, Дарий Аврамов и Камен Добрев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Снимки: Дарик

 

Припомняме, че реконструкцията на зоната е включена в допълнителния списък на инвестиционната програма на Община Шумен по програма „Региони в растеж" и за нея са предвидени 5,710  млн. лв. През 2011 г. източната част на бул. „Славянски" бе ремонтирана за 5,6 млн. лв. по ОП „Регионално развитие."

 

Председател на оценителната комисия е главният архитект на община Шумен Дияна Стефанова. Членове са арх. Петър Диков - управител на „Про Арх" АД и бивш главен архитект на София, арх. Калин Костадинов - н-к отдел ТСУ в община Шумен, арх. Живко Чапкънов - председател на КАБ - Шумен, арх. Огнян Гърбев - представител на КАБ - Шумен и бивш главен архитект на Шумен, арх. Снежанка Андреева - представител на САБ - Шумен и бивш главен архитект на Шумен, инж. Димитричка Недева - зам.-председател на комисията по ТСУ към Общинския съвет в Шумен. 

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано