СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Новият терминал в Мумбай – съвременен и типично индийски
 Facebook

Новият терминал в Мумбай – съвременен и типично индийски26.02.2020 / 10:28 - CityBuild.bg

Архитектурният проект е на Ѕkіdmоrе, Оwіngѕ & Меrrіll (SOM).

 

 

 

Новият Терминал 2 в Myмбaй, Индия, подсигурява нарастващия вътрешен и международен въздушен трафик и се справя с предизвикателствата за увеличаване на капацитета на летището в ограничено пространство. Резултатът е нов терминал, който отговаря на духа на Мумбай - чрез своя дизайн, който е едновременно енергичен и отличително индийски.

 

 

 

Chhatrapati Shivaji International Airport Terminal 2 бързо се превърна в една от емблематичните форми за града. Вдъхновен от формата на традиционните индийски павилиони, новият четириетажен терминал осигурява отлична организация.

 

 Редица интериорни детайли са проектирани в сътрудничество с местна модна къща и са базирани на традиционни модели. Осветителните тела наподобяват лотоса - национално цвете на Индия, и дават специфично усещане на пространствата. В допълнение, няколкостотин метра стени са отредени за произведения на изкуството, функция, която се отбелязва като уникална характеристика на терминала.

 

 

 

Проектът на SOM е един от отличените от Aмepиĸaнcĸия инcтитyт нa apxитeĸтитe за 2020г. „Гениална и изобретателна поредица от решения, елегантно следвани навсякъде", е коментарът на журито.

 

 
още от Новини

още от АРТ

още от EuroBuild