Новият комплекс Kamenitza Residence в Пловдив – реализиран с най-висок клас материали

141

Инвеститорът се е доверил на световния лидер на алуминиеви и пластмасови профилни системи Schüco


В сърцето на Пловдив Kamenitza Residence предлага всички необходими на модерния човек удобства: обширна паркова среда, подземен паркинг, първокласна селекция от търговски обекти и ресторанти, детски клуб, офис сграда, хотел и музей на бирата, фитнес и уелнес център, басейн и спа комплекс. Проектът включва изискана висока сграда на 16 етажа и три по-ниски, потънали в хармонично аранжирана зеленина.

Oбитaтeлитe щe paзпoлaгaт cъc cвeтли пpocтpaнcтвa c изoбилиe oт ecтecтвeнa cвeтлинa блaгoдapeниe нa пaнopaмнитe пpoзopци c ниcъĸ бopд c впeчaтлявaщи глeдĸи ĸъм гpaдa в cъoтвeтcтвиe c нaй-aĸтyaлнитe изиcĸвaния зa eнepгийнa eфeĸтивнocт и нивa нa шyм.

Проектът е резултат от партньорството на инвеститорската компания "Каменица Хил Резиденсис" АД и реномираното архитектурно студио SGI Architects & Masterplanners, а проджект мениджър е компанията PM Project Management Ltd.

Kamenitza Residence създава нов клас строителство в града, като се реализира с най-високия клас строителни материали на пазара. Затова съвсем естествено е инвеститорът да се довери на световния лидер на алуминиеви и пластмасови профилни системи Schüco. Лицензиран представител на бранда за България е фирма "Алукьонигщал". Повече от 60 години компанията е партньор с Schüco и продуктовото й портфолио отговаря на най-високите изисквания в областта на строителството.

Хармоничната визия на сградата е постигната чрез фасадната алуминиева система Schüco FWS 50, а за да отговори на най-високите енергийни и архитектурни изисквания с възможно най-голяма оптическа свобода, инвеститорът избра алуминиевата система за прозорци Schüco AWS 70.HI. Строителната й дълбочина от 70 мм се грижи за висока стабилност и позволява множество варианти за дизайн.

Професионалната изработка и монтаж на системите Schüco е дело на фирмата „Бибов и Ко“ ООД, специалист в областта.

Подробна информация за системните решения на Schüco можете да получите, като се свържете с фирма "Алукьонигщал", която е лицензиран представител на марката за България.

ОЩЕ НОВИНИ

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

През 2022 година Столичният общински съвет беше одобрил проектиране, реконструкция и преустройство на една от сградите и премахване на другата

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Ще бъдат предприети действия за разработка на идеен проект и за археологическо проучване на зоната, което трябва да бъде съгласувано с НИНКН

Ново ваканционно селище се предвижда да бъде изградено между къмпинг Арапя и Северния плаж на Царево

Ново ваканционно селище се предвижда да бъде изградено между къмпинг Арапя и Северния плаж на Царево

То предвижда 632 места и включва вили, мобилни къщи, кемпери, каравани и палатки, открит бар, зони с огнища, споделено работно място, детски площадки, ресторант с външен басейн, спортен център със закрит басейн и сауна, магазини, спортни площадки, лятно кино и зона за групови занимания

Студенти ще изготвят проекти за няколко значими за Община Царево сгради

Студенти ще изготвят проекти за няколко значими за Община Царево сгради

Техен ръководител е арх. Цвета Сурчева – преподавател във Висшето училище по архитектура „Ла Вилет“ в Париж, Франция