СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
30 обекта от обществените пространства за отдих в Плевен са обновени
 Facebook

30 обекта от обществените пространства за отдих в Плевен са обновени15.05.2019 / 11:25 - CityBuild.bg

Сред тях са Градска градина и Водна каскада на пл. „Възраждане”, пл. „Стефан Стамболов“, 5 детски и спортни площадки, 5 пешеходни моста и 17 улици.

 

На 9 май се проведоха заключителна пресконференция и официално откриване във връзка с изпълнение на проект „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен” с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж”. Проектът е реализиран в рамките на две години и половина и е с общ бюджет в размер на 13 844 761,73 лева, които представляват 100% безвъзмездна финансова помощ за Община Плевен. От тях 11 768 047,47 лева е европейското съфинансиране и 2 076 714,26 лева е националното съфинансиране.

 

Градската градина, Водната каскада на пл. „Възраждане” и пл. „Стефан Стамболов“ са обновени. Изградена е нова настилка, изградена е достъпна среда, има нови парково осветление, поливна система, паркова мебелировка, детска площадка и площадки за скейборд и фитнес уреди, озвучителна система на водната каскада и 748 струйници за водни ефекти. Засадена е нова декоративна дървесна, храстова и тревна растителност, направено е зацветяване със сезонни видове на парковите цветни алеи.

 

 

 

 

 

 

 
още от Новини

още от Страната