СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Обявиха Architizer A+Awards
 Facebook

Обявиха Architizer A+Awards20.04.2017 / 12:55 - citybuild.bg

Представяме ви специалните награди за архитектурни студиа и продукт на годината. 

 

Те са за изключителен принос в областта на архитектурата и дизайна и отличават творби, които подкрепят потенциала на архитектурата за положително въздействие върху всекидневния живот.

 

 

Adjaye Associates

Firm of the Year

 

Smithsonian Institute's National Museum of African American History and Culture; David Adjaye

 

Британският архитект сър Дейвид Аджай с произход Гана е човекът начело на фирмата зад Националния музей на афроамериканската история и култура. Архитектът създава граждански, търговски, жилищни и изложбени проекти по целия свят с разнообразни материали и уникални цветови палитри. Наскоро завършените Sugar Hill Houses в Харлем създадоха нова типология със смесена употреба за жилища на достъпни цени, с музейно пространство, обществени сгради, офиси и апартаменти. Adjaye Associates са известни и със своя мебелен дизайн и иновативен принос към съвременното изкуство. През 2015 г. те проектираха и временен музей за биеналето във Венеция. 

 

Odile Decq

Lifetime Achievement Award  

 

Odile Decq; Le Cargo

 

Френският архитект, художник и академик Odile Decq постигна невероятен успех след основаването на своята фирма Studio Odile Decq през 1978 г. Нейният причудлив стил и личност съвпадат с несравнимите й дизайни, които се отличават със смели геометрии и увлекателни фасади. Нейната пионерска работа в архитектурата включва Римският музей за съвременно изкуство, ресторантът за Парижката опера "Гарние" и технологичен инкубатор, завършен миналата година. Decq също е дългогодишен защитник на жените в областта на дизайна, социалната справедливост, равенството и устойчивостта в архитектурата. Миналата година тя получи Jane Drew Prize от Architects' Journal. От 2007-2012 г. Decq е ръководител на архитектурния отдел в Ecole Spéciale d'Architecture и наскоро откри свой университет за радикална архитектура в Лион, Confluence Institute for Innovation and Creative Strategies in Architecture. 

 

Tatiana Bilbao

Impact Award 

 

House Chiapas; Tatiana Bilbao  

 

Архитект Татяна Билбао е смятана за едно от събитията в съвременната архитектура и градоустройство. Нейният устойчив прототип, предназначен да отговори на недостига на жилища в Мексико, променя начина, по който светът мисли за евтиния жилищен живот. Основните й проекти включват забележителен погребален дом в Мексико, ботаническа градина в Culiacán, биотехнологично съоръжение за университет в Монтерей и павилион, проектиран за Jinhua Architecture Park в сътрудничество с китайския художник Ai Wei Wei. Билбао понастоящем работи по жилищен комплекс като част от генерален план на Herzog & de Meuron в Лион, Франция. През 2014 г. тя получи Global Award for Sustainable Architecture. Билбао в момента е гостуващ професор в Yale School of Architecture. 

 

Büro Koray Duman

Emerging Firm 

 

Islamic Cultural Center; Koray Duman


Представено като част от PIN-UP's "New Power Generation," студиото на Koray Duman е изследователска архитектурна практика, базирана в Ню Йорк, която е на върха на дизайна днес. Малката фирма е създадена през 2013 г. от турския архитект Корай Дюман и оттогава разработва големи проекти, включително Ислямския културен център в Ню Йорк. Студиото създава галерии, артистични и търговски пространства за Richard Prince, Design Within Reach и Diane von Furstenberg. То стана победител на журито в категорията Factories + Warehouse в тазгодишните A+Awards за Artist Foundation, мастър план за 250 акра земя в Ню Йорк, който включва студио, галерия, библиотека, посетителски център и др. 

 

Carlo Ratti

Advocate Award 

 

Carlo Ratti; Supermarket of the Future   

 

Карло Рати разработва технологии за развитие на интелигентни градове. Той е италиански инженер, архитект, изобретател и директор на Senseable City Lab на MIT - екипът зад революционния Supermarket of the Future. През 2004 г. Рати основава своята архитектурна практика Carlo Ratti Associati в Торино, Италия. В момента Рати е член на World Economic Forum Global Future Council on Cities и съветник за градски иновации за Европейската комисия. Негови проекти са представени в Museum of Modern Art, Venice Biennale, Expo Milano и Science Museum в Лондон. 

 

DJI

Product of the Year 

 

Michael Perry, DJI директор на Strategic Partnerships; DJI Phantom 4 в действие

 

DJI Drones е пазарен и иновационен лидер в производството на дронове, който революционизира дизайнерската и технологичната индустрия. Основана в Шенжен в Южен Китай през 2006 г., компанията има офиси в Съединените щати, Германия, Холандия, Япония, Пекин и Хонг Конг. Продуктите на DJI са много полезни за инвеститори, архитекти, инженери и урбанисти с данните, които предоставят. 

 

Повече за наградите в различните категории - тук.

 

Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от АРТ

още от EuroBuild