СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Обявиха международния конкурс за идеен проект за нова сграда на Карин дом
 Facebook

Обявиха международния конкурс за идеен проект за нова сграда на Карин дом22.11.2019 / 13:30 - CityBuild.bg

Срокът за предаване на проекти е до 19 февруари.

 

 

Започна международен архитектурен конкурс за идеен проект за нова сграда на Карин дом, която да позволи преместването на услугата за деца със специални нужди и техните семейства в нов дом. За целта Община Варна предостави парцел с площ 2450 кв. м, разположен в между улиците "Дойран" и "Кирил Шиваров" в района на Очна болница. Датската фондация Велукс ще финансира строителството. Конкурсът се реализира в партньорство с Камарата на архитектите и Съюза на архитектите в България.

 

В конкурса могат да участват български и чуждестранни лица или техни обединения с архитектурна проектантска правоспособност в съответната държава на регистрация. Срокът за предоставяне на проектите е до 19 февруари. Съгласно заданието, общото надземно застрояване трябва да бъде проектирано до около 1800 кв.м, с 600 квадратни метра подземни паркинги, със запазване на оптимален брой от съществуващите дървесни видове и свободна дворна площ за парк и детски площадки.


Повече информация за конкурса за проектиране на новата сграда на Карин дом може да бъде открита на специално създадената за целта страница competition.karindom.org.

 

 
още от Новини

още от Страната