СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Обявиха националния фотоконкурс „Изворите в България“
 Facebook

Обявиха националния фотоконкурс „Изворите в България“23.01.2018 / 10:32 - CityBuild.bg

Той е организиран от Българска асоциация по водите и сдружение „Аз обичам водата“ в рамките на „СЕДМИЦА НА ВОДАТА 2018".

 

Националния фотоконкурс на тема „Изворите в България" цели да представи впечатляващи кадри с изворна вода от подземни и надземни източници, включително минералните извори и гейзери в страната, с прилежащи съоръжения - чешми, фонтани, бани и т.н. Фотоконкурсът се осъществява по случай Световния ден на водата - 22 март, и е част от инициативата „Международен Воден Мост" (International Water bridge).

 

 

В България има 225 находища на минерални извори. В Южна България те са 148, като там преобладават естествените находища. В северната част са 77, повечето добити чрез сондаж. Лечебните свойства на българските минерални води са познати от дълбока древност до наши дни, като край тях са изграждани балнеолечебници и обществени бани.

 

Петдесетте най-впечатляващи снимки в конкурса ще станат част от фотоизложба, която ще бъде представена от 22 до 27 март в София. Тя цели да  постави начало на серия от събития, които ще повдигнат теми, свързани с актуалното състояние на водните ресурси на България и с възможностите за модерно социално отговорно оползотворяване.

 

Десет от 50-е кадъра се избират от онлайн публиката, след електронно гласуване. Останалите 40 се посочват от експертно жури. Само пет от общо 50-е снимки ще станат безспорни. Те ще бъдат обявени на официална церемония. Авторите на творбите ще получат специални награди в следните категории:

 

- Първо място

- Второ място

- Трето място

- Отличие за обществена институция

- Награда на онлайн публиката

 

В категория „Награда за обществена институция" могат да участват държавни, общински, културни институции или НПО организации. Категорията има и допълнително условие - снимките да са придружени с пояснителен текст, представящ символика, положителен пример или общественополезна практика, с устойчиво управление на водните ресурси от институцията или организацията.

 

 

Крайният срок за участие във фотоконкурса и за онлайн-гласуване е 12:00 часа на 16 февруари.

 

След края на конкурса 50-те номинирани фотографии ще бъдат публикувани на страниците на списание БУЛАКВА, както и в сайтовете на БАВ и на сдружение „Аз обичам водата".

 

Всички подробности за конкурса и за регистрация за участие във фотоконкурса:

http://waterbridge.info/фотоконкурс/

 

За повече информация:

fotokonkurs@waterbridge.info

 

 
още от Новини

още от АРТ