СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Обновени са първите два от общо 12 метровлака
 Facebook

Обновени са първите два от общо 12 метровлака28.02.2020 / 17:35 - CityBuild.bg

Първите две станции от старите метролинии, на които ще се изградят пилотно преградни врати, са “Опълчевска“ и “Стадион "В. Левски“.

 

 

"Заедно с разширението на метрото и изграждането на третия лъч започнахме и модернизирането на старите метровлакове. Изпълнено е цялостно обновяване на първите два от общо 12 метровлака. Извършват се изпитания и предстои пускането им в експлоатация до края на месец март." Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на превозното средство в столичното метродепо. През 2020 и 2021 г. на етапи ще се модернизират останалите 10 влака.

 

 

Дванадесетте метровлака са купени през 1990-1991 г. и имат изминат пробег около 1,4 млн. км. С модернизацията им се повишава комфорта за пътниците, енергийната ефективност и сигурност. За модернизирането на един от метровлаковете са инвестирани 2.7 млн. евро.

 

 

"В станциите от първия лъч инвестирахме и в изграждането на асансьори. Предстои да започне и монтирането на преградни стени на пероните", посочи също кметът Фандъкова. Първите две станции, на които ще се изградят пилотно преградните врати, са метростанция “Опълчевска“ и “Стадион "В. Левски“. Началото на монтажа се очаква да започне през май. Автоматични перонни преградни врати ще отделят перона от трасето на влака с цел повишаване на безопасността на пътниците.

 

 

Планира се през май да бъде пуснато движението по първите 5 км от третата линия, през лятото - по 3-те километра до район „Подуяне", а през есента - 4-те станции през „Овча купел".

 

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано