СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Обновеният мол Plovdiv Plaza отвори врати
 Facebook

Обновеният мол Plovdiv Plaza отвори врати22.11.2018 / 13:22 - CityBuild.bg

По сградата върху 37 000 кв. м са променени само фасадата и интериора с разположението на магазините.

 

Arceland Development е компанията, която разработва реновирания мол PLOVDIV PLAZA в началото на кв. „Тракия" на ул. „Д-р Георги Странски" 3. Според управляващия съдружник и главен изпълнителен директор на Arceland Development Къртис M. Кауърд разликата между PLOVDIV PLAZA и предишния мол е миксът от наематели.

 

Проектанти на новата визия са Stephen George International-България. Те предлагат минималистична монохромна визия на сградата, която да играе ролята на основа, своеобразен "бял лист", а цветните щрихи да са само на определени места: логата на търговските марки, главният вход и пробивите за лоджии и тераси. Проектът обхваща реконструкцията на съществуващия мол, състоящ се от две свързани тела с различни етажни височини.

 

 

Магазини и спортни забавления са разположени на 3-те търговски нива с обща площ от 35 000 кв. м. Има възможности за организиране на помещенията според изискванията на наемателите, с три панорамни асансьора, атриум през всички етажи на сградата със слънчева светлина до приземния етаж. Коридорите са решени със светли тонове, като по този начин се дава възможност всеки от магазините да покаже своята идентичност. В зоната за хранене е имплементирана естествена растителност и дървесен фладер на мебелите, а материалите за таваните и настилката са шумопоглъщащи, с цел повишаване на комфорта на посетителите.

 

 

Ще отворят книжарници, детски кът, места за хранене. Запазва се най-високата стена за катерене в България, плюс още шест различни по височина стени. Ще има и други атрактивни съоръжения за спорт и забавление на младите хора. В сградата е разположен и офис център, който ще разполага с разгъната застроена площ от 12 хил. кв. м, самостоятелен вход с лоби и връзка с мола. Търговският център има три надземни паркоетажа и 50 външни паркоместа.

 

 

Кино няма, защото според Кауърд кино салоните постепенно залязват, а хората мигрират към интернет, където има по-голям избор и удобства. Алтернативата е безплатно забавление на LED екрана с full HD качество , на който ще се излъчват различни 3D илюзии и анимации, разработени от български екип IT специалисти. Екранът е висок 16 метра и площта му е 172 кв. м. Според Кауърд друг такъв екран няма дори в Източна Европа. На него ще се излъчват и шоу програми, спортни и други важни и интересни за хората събития.

 

 

Вратите на търговския център отвориха в 11.30 часа с концерт на Big Band Plovdiv. Вечерта предстои концерт и на Поли Генова, а в събота и неделя за най-малките посетители - забавления в сутрешните и следобедните часове. Ще има детски представления, приложни работилници, фейс пейнтинг и още много изненади.

 

 

Търговският център ще отвори със заетост от почти 70%, до март процентът ще стане 85%, а до следващия септември сградата ще е заета в пълния си капацитет. Планира се постоянно да има културни мероприятия, детски представления, stand up комедия, концерти, перформанси, изложби. За всяко различно шоу ще се слага сцена, подходяща за изпълнението. Може да се прави връзка и с LED екрана и да се предава на него.

 

Снимки: Plovdiv24 и GLASBG

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Любопитно