СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Обновяването около „Св. Ал. Невски" и улици "Шишман" и "6 септември" остава за догодина
 Facebook

Обновяването около „Св. Ал. Невски" и улици "Шишман" и "6 септември" остава за догодина24.04.2020 / 18:28 - CityBuild.bg

Прекратяват се договорите на "ПСТ" и „Джи Пи Груп".

 

"С промените на вида дейности и материал с новите проекти ще обявим и нови процедури за избор на изпълнители. За това време ще удължим договора за безвъзмездна финансова помощ, така че през 2021 г. да завършим ремонтите на централна градска част", каза кметът Йорданка Фандъкова. Тя заяви, че няма пречка в новите поръчки да участват отново "ПСТ Груп" и „Джи Пи Груп".

 

Какво бави обновяването на зоната около „Св. Ал. Невски“, стана ясно в края на януари. Причините са запазване на паважната настилка - културна ценност, ново решение за уличното осветление, опазване на сградите на Централния военен клуб и Централната армейска библиотека, прецизиране на ВиК връзките и фактори, свързани с подземната инфраструктура, актуализиране на геодезическата снимка, дейности във връзка с преместване на паметника на Българския опълченец. Препроектирането е завършено и промените в проекта за ремонт ще бъдат обявени следващата седмица, каза Фандъкова.

 

Снимка: CityBuild.bg

 

"Действащият проект за ул. "Цар Иван Шишман" предвижда бетонна плоча по улицата. Това ще създаде огромни трудности при отстраняване на каквито и да е аварии десетилетия напред. Затова сме поискали от проектанта да промени проекта", заяви кметът. По думите й отлагането на ремонта на "Шишман" и "6-ти септември" е с цел и да не се блокира допълнително работата на малките магазинчета и семейни фирми. Дейностите по двете улици бяха спрени още през май миналата година.

 

Снимка: CityBuild.bg

 

 
още от Новини

още от София