СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Обновяват най-малката пешеходна улица в София – „Малко Търново“
 Facebook

Обновяват най-малката пешеходна улица в София – „Малко Търново“22.07.2019 / 14:43 - CityBuild.bg

Дейностите стартират утре и ще приключат на 15 септември.

 

Обновяването на най-малката пешеходна улица в София – „Малко Търново“, предвижда обновяване на настилките, стъпалата и капаците на шахтите, подмяна на уличното осветление, монтиране на нови парапети и елементи на градското обзавеждане. Целият проект е публично-частно партньорство между строителната компания BLD, която финансира и изпълнява реновацията, архитектурно студио „Серафимов“, което дава безвъзмездно архитектурния проект, и на Столичната община.

 

 

На две обществени обсъждания гражданите на София споделиха своите виждания за проекта за реновация на една от най-обичаните улички на София и се прие общото разбиране, че историята, събрана на нея, трябва да бъде показана по ясен и видим начин. Ето защо на 27 юли, събота, в „София лаб“ ще се проведе за първи път публична обмяна на идеи, наречена Работилници “История на ул. „Малко Търново“, където чрез методите на включващия дизайн всеки гражданин може да участва в създаването на визуализация на историческия разказ за София на тази улица. Работилниците ще се водят от Ивелина Гаджева, която е дипломиран специалист в областта на включващия дизайн и в момента работи в екипа на на The Helen Hamlyn Centre for Design към Royal College of Art, London, където разработва стратегия за развитието на Сингапур Еърлайнс и има многогодишен опит в британски, сингапурски и китайски компании. Всеки, който иска да се включи, може да го направи до 24 юли тук.

 

 

На 60-те метра на ул. „Малко Търново“ е събрана много история, която показва развитието на града от неговото създаване до наши дни. Там могат да се открият следи от античността, там е и прочутият бар „Луна“, в който представители на царската фамилия са се отбивали на питие, а зад черна врата в една от стените още се намират килии на бившата Държавна сигурност. По фасадата на Държавната агенция все още личат следите от пожара на бившия Партиен дом. Улицата е един от маршрутите на туристите в града.

 

 

 
още от Новини

още от София