СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Обновяват сградата на Планетариума с астрономическа обсерватория в Смолян
 Facebook

Обновяват сградата на Планетариума с астрономическа обсерватория в Смолян15.01.2021 / 11:30 - CityBuild.bg

Предвижда се и обособяване на втори интерактивен посетителски център и ново оборудване.

 

 

Община Смолян стартира новата година с два нови проекта. Първият е основен ремонт и реконструкция на една от емблематичните сгради в Смолян - сградата на Общински културно-образователен център "Планетариум с астрономическа обсерватория", финансиран от ОП „Региони в растеж". Продължителността на проекта е 30 месеца.

 

Предвижда се въвеждане на енергоспестяващи мерки - подмяна на дограма, топлоизолация на стени и покрив, подмяна на отоплителна, вентилационна, електрическа и ВиК инсталации; подмяна на настилки, облицовки и покрития; осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания и пожарна безопасност.

 

Другата много важна част от планираното обновяване на Планетариума е доставката на ново модерно и високо технологично оборудване за звездната зала, както и ново оборудване и обзавеждане за обсерваторията и останалите помещения в сградата. Предвижда се и обособяване на втори интерактивен посетителски център, с който ще се допълнят услугите, които ще се предлагат на разположение на всички посетители.

 

Второто одобрено проектно предложение е "Рехабилитация и модернизация на системата за външно изкуствено осветление на гр. Смолян". То е финансирано от Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство 2014-2021, по Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност".

 

 
още от Новини

още от Страната