СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Обновяват училище и две детски градини в град Гоце Делчев
 Facebook

Обновяват училище и две детски градини в град Гоце Делчев25.03.2019 / 11:23 - CityBuild.bg

Това са едноименното Второ основно училище и детските градини „Калинка“ и „Радост“.

 

Символична първа копка бе направена на 21 март най-напред в Детска градина «Калинка». Там предстои цялостно обновяване и преоборудване на сградата, както и на дворното пространство, където ще бъдат монтирани нови детски съоръжения. Освен това ще се ремонтира изцяло оградата, ще се направи физкултурен салон и зала за тържества, каквито в момента липсват, ще бъдат поставени антипаник брави, ще се обновят слънцезащитните навеси и ще се направи ремонт на съществуващият вътрешен асансьор. Изпълнител на обекта е ТЕХНОСТРОЙ-2018 ДЗЗД.

 

Във Второ ОУ «Гоце Делчев» също предстои изключително сериозен ремонт, който включва обновяване на цялата сграда и дворното пространство. Освен това ще бъде направена автоматизация на котелната инсталация, видеонаблюдение, спортните площадки ще бъдат обновени, ще се направят и необходимите настилки, предстои да се направи и разширение, тъй като физкултурният салон в момента е недостатъчен за броя на учениците в училището, а освен това липсва актова зала, където да се правят чествания и други културни мероприятия. Изпълнител на строително-монтажните работи във Второ ОУ «Гоце Делчев» ще бъде ГАЛЧЕВ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД гр.София.

 

Все още не е избран изпълнител за Детска градина „Радост". Предстои това да се случи следващия месец и най-вероятно през май там ще стартират ремонтните дейности, които са същите като в другата детска градина.

 

Проектът е с продължителност 30 месеца, но ще бъде направено всичко необходимо той да приключи в по-кратки срокове и в началото на следващата учебна година обновените сгради да отворят врати. Проектът е на стойност 6 186 670 лева и е финансиран с договор от Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 г., като 85 % от сумата е европейско съфинансиране, а останалите 15 % са национално съфинансиране.

 

 
още от Новини

още от Страната