СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Обособено трасе за градския транспорт се изгражда по бул. “К. Величков“ в София
 Facebook

Обособено трасе за градския транспорт се изгражда по бул. “К. Величков“ в София09.08.2018 / 18:00 - CityBuild.bg

Правят се шест перона за пътниците.

 

По булеварда в участъка от бул. “Възкресение“ до бул. “Сливница“ ще бъде специално обособено трасе с разделителна бетонова ивица и перони за всяка спирка. Спирките „Св. Св. Петър и Павел“, „Тодор Александров“ и при ул. “Цар Симеон“ ще бъдат за трамваите и автобусите, които минават по бул. “Константин Величков“.

 

При изграждането на перона се прави разширение, така че да се запазят пътните ленти за движение – по две във всяка посока. С делинеатори (разделителни елементи) от бетон, с които ще бъде обособено трасето над пътната настилка, ще се възпрепятства навлизането на автомобили върху трамвайните релси.

 

По бул. “Константин Величков“ преминават автобусните линии №№ 11, 60, 72, 102, 83, 45 и 77 и трамвайните линии – №№ 11, 22, 3. Превозните средства ще се движат по общо трасе и ще спират на общи спирки. До 15 септември обособеното трасе и пероните трябва да бъдат завършени. Следващите ще бъдат при бул. “Възкресение“, бул. “Мадрид“, бул. “Княгиня Мария-Луиза“. Целта е превозните средства на градския транспорт да подобрят придвижването си.

 

От днес, 9 август, започна ремонтът на бул. “Пенчо Славейков“, като се работи по тротоара откъм болницата. От понеделник, 13 август, започва реконструкция на бул. “Арсеналски“, където се предвижда движението да бъде само стеснено с една лента в посока. Очаква се ремонтът да приключи до 15 септември.

 

 
още от Новини

още от София